Uskomaton MotoGP-kausi sai jatkoa: jo kahdeksas eri voittaja tälle kaudelle – Alex Marquez oli lähellä sensaatiota

Suzukin Alex Rins voitti Aragonian MotoGP-osakilpailun niukasti ennen Hondan Alex Marquezia.

MotoGP-kausi 2020 on ollut uskomattoman tasainen ja sama trendi jatkui myös Aragoniassa, jossa Suzukin Alex Rinsistä kruunattiin jo kauden kahdeksas eri voittaja.

Tasaisen vahvan kilpailun ajanut Rins onnistui pitämään mielettömän nousun tehneen Hondan Alex Marquezin takanaan viimeisten kierrosten aikana. Marquez lähti kilpailuun vasta 11. lähtöruudusta, mutta nousi hiljalleen kohti kärkeä ja oli lähellä ottaa uransa ensimmäisen voiton MotoGP-luokassa. Marquez oli toinen myös viime viikonloppuna Le Mansissa.

Marquezin viimeaikainen menestys on lievästi kiusallista Hondalle, sillä talli päätti jo ennen kauden alkua, että Marquez siirtyy ensi kaudeksi Hondan satelliittitalliin LRC Hondalle keräämään lisää kokemusta. Marquezin tilalle Hondan tehdastalliin nousee KTM:n Pol Espargaro.

Hondan kausi on ollut vaikea, sillä tallin ykköskuljettaja ja hallitseva maailmanmestari Marc Marquez ei ole kyennyt ajamaan tällä kaudella yhtään kilpailua loukkaantumisen vuoksi. Marquezin korvannut Stefan Bradl on pystynyt keräämään vain kahdeksan MM-pistettä.

Marc Marquez iloitsi kisan jälkeen veljensä puolesta twiittaamalla olevansa ylpeästi Alexin veli.

Kolmanneksi kisassa ylsi Joan Mir, joka nousi samalla MM-sarjan kärkeen ohi Fabio Quartararon. Quartararo oli tänään vasta 18:s ja jäi ilman pisteitä. Eroa kärkikaksikon välillä on nyt kuusi pistettä.


Kaikki MotoGP-kauden aika-ajot ja osakilpailut suorina lähetyksinä C Moren kanavilla ja cmore.fi-suoratoistopalvelussa!

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja