Mainos

Poikien matka päättyi poliisin piikkimattoon Luumäellä

Kahden pojan hurja matka anastetulla henkilöautolla aiheutti lukuisia vaaratilanteita noin 250 kilometrin matkalla myöhään eilen. 10- ja 12 -vuotiaat pojat olivat ottaneet luvatta käyttöönsä Pirkanmaalta Vilppulasta auton, jonka sisälle oli jätetty avaimet. Lahden ja Kouvolan kautta valtatie 6:lla jatkunut ajoretki päättyi vasta Luumäellä poliisin asettamaan piikkimatoon.

12-vuotias kuljettaja yritti paeta poliisia Toyota Corolla -merkkisellä autolla kaasu pohjassa eli noin 150 kilometrin tuntinopeudella Lappeenrannan suuntaan. Valkealassa hieman ennen Lepolaa auto törmäsi samaan suuntaan kulkeneeseen henkilöautoon. Ohituskolarin jälkeen pojat jatkoivat matkaa, mutta toinen auto suistui vastaantulevien kaistan yli ojaan ja kierähti katolleen. Autossa ollut perhe; isä,äiti ja seitsenvuotias poika saivat lieviä vammoja.

Liikenne poikki

Henkilöauton takaa-ajo alkoi noin klo 23.15 Kouvolassa. Pojat eivät välittäneet poliisin pysäytysmerkeistä, ja peräkkäin tultiin 45 kilometrin matka. Piikkimattoon ajon jälkeen pakolaisten kiinniotto sujui rauhallisesti, kun pojat huomasivat, että peli oli pelattu.

-Auto teki useita vaarallisia ohituksia sulkuviivojen kohdalla eikä juuri piitannut vastaan tulevasta liikenteestä. Lappeenrannan suunnasta piti koko liikenne pysäyttää, että tie saatiin vapaaksi, kertoi vanhempi konstaapeli Kari Savolainen Kouvolan poliisista.

Operaatiossa oli mukana kaksi liikkuvan poliisin partiota ja muutama Kouvolan poliisin oma partio. Pojat aiheuttivat tempauksellaan muutakin vahinkoa, sillä matkan varrella käytiin kahdella huoltoasemalla tankkaamassa, mutta bensat jäivät maksamatta.

Sosiaaliviranomaisten ja poliisin jututtamat pojat kertoivat lähteneensä matkaan seikkailunhalusta ja olivat aamulla jo katuvaisia. Asiaa hoidetaan jatkossa niin, että sosiaaliviranomaiset ovat poikien vanhempiin yhteydessä. Pojat ovat pikkkuserkkuja, ja vanhempi oli kyläilemässä nuoremman luona. Savolainen ei muistanut ennen joutuneensa tekemisiin näin nuorten autolla kaahaajien kanssa.

(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.