Poikien ja tyttöjen huolenaiheissa eroja – MLL: Pojat kysyvät seksistä, tytöt mielenterveydestä

Lasten kiireelliset sijoitukset ovat kovassa kasvussa eri puolilla Suomea 6:51

Mannerheimin lastensuojeluliiton Lasten ja nuorten puhelimeen tuli lähes 21 000 yhteydenottoa viime vuonna. Sukupuolten väliset erot kuuluvat huolenaiheissa.

Katso video: Kiireellisten huostaanottojen määrä on kasvanut.

Poikia huolettivat oman fyysisen kehityksen aikataulu sekä kysymykset, jotka liittyvät seksuaaliseen kehitykseen. He pohtivat esimerkiksi, kuinka lähestyä kiinnostavaa kumppania tai onnistua seksuaalisessa kontaktissa. 

Tytöt taas hakivat apua mielenterveyden ongelmiin sekä ihmissuhteisiin. Tytöt hakivat apua useimmiten nettipalveluista, ja omaa oloa kuvailtiin laajasti ja tarkasti. Myös tietoa oli usein haettu esimerkiksi verkon kautta.

Poikien tapa ottaa yhtyettä oli tyttöjä useammin testaava tai huumorilla värittynyt. Tiedonjanon ohella poikien yhteydenotoissa tuli ilmi yksinjäämisen kokemuksia ja kelpaamattomuutta.

MLL:n Lasten ja nuorten puhelimeen ja -nettipalveluun tuli yhteensä 20 974 yhteydenottoa 7–22 -vuotiailta lapsilta ja nuorilta viime vuonna. Puheluja oli 17 600, nettikirjeitä 1800 ja chat-keskusteluja 1470. Kirjepalvelun ja chatin käyttäjistä valtaosa oli tyttöjä. 

Lue myös:

    Uusimmat