Poikansa kuoliaaksi puukottanut määrättiin maksamaan pojanpoikansa elatusmaksut

Rovaniemen käräjäoikeus määräsi puolankalaismiehen maksamaan elatusmaksuja lapsenlapselleen siihen asti, että tämä täyttää 18 vuotta. Mies oli surmannut lapsen isän, eli oman poikansa.

Väkivallanteko liittyi pojan ja isän kiristyneisiin väleihin. Huumeongelmista kärsivä aikuinen poika oli vastoin isän tahtoa muuttanut asumaan miehen luo lapsen äidin kanssa. Tunnelmaa kuvailtiin painostavaksi ja isä kertoi pelänneensä poikansa väkivaltaisuutta.

Mies itse käytti runsaasti alkoholia, ja oli mennyt poikansa ovelle saadakseen tältä lisää alkoholia juomien loputtua. Kun alkoholia ei kuulunut ja tilanne kehittyi muutenkin kireään suuntaan, puukotti isä poikaansa 12 kertaa.

Pojalle ei kärsimyskorvauksia

Uhrin alle kouluikäinen poika ei ollut paikalla, vaan oli jo pidemmän aikaa ollut sijoitettuna. Tämän isä oli laiminlyönyt elatusmaksujen maksamista.

Oikeus katsoi, että lapsella ei ollut oikeutta kärsimyskorvauksiin, koska lapsi ja isä eivät juuri tavanneet tai olleet läheisiä. Sen sijaan elatusapusopimuksen osalta katsottiin, että lapsi oli oikeutettu saamaan elatusmaksut isoisältään.

Miehen rangaistusta ei muilta osin muutettu. Hän oli saanut Kainuun käräjäoikeudessa taposta kahdeksan vuoden rangaistuksen.

Lue myös:

    Uusimmat