Mainos

Alkoholia etsinyt isä tappoi poikansa 12 puukoniskulla – "Viimeinen pisara kymmenen vuoden piinaan"

1:19

Isä tappoi täysi-ikäisen poikansa tämän vuoden helmikuussa Puolangalla. Vuonna 1956 syntynyt mies tuomittiin henkirikoksesta vuosien vankeuteen.

Katso videolta uutisjuttu, jossa kerrotaan henkirikoksia tehdyn viime vuosina aiempaa vähemmän.

Uhri oli tullut viettämään joulua avovaimoineen isänsä luo, mutta asunto-ongelmien vuoksi pariskunta oli jäänyt asumaan omakotitalon yläkertaan.

Elo pojan ja isän välillä oli kuitenkin riitaisaa, sillä isä ei pitänyt poikansa huumeiden käytöstä ja poika vastaavasti käyttäytyi uhkaavasti isäänsä kohtaan. Asia oli johtanut myös hätäkeskuspuheluihin, kun isä pyysi poliisipartiota paikalle selvittelemään tilanteita.

Välien tulehtumisen taustalla oli isän mukaan pojan vuosia kestänyt huumeiden käyttö, jonka yhteydessä tämä oli kiristänyt vanhemmiltaan rahaa, käyttäytynyt väkivaltaisesti, uhkaillut ja hakenut porukalla rahaa kirveelläkin varustautuneena.

Puukko taskussa yläkertaan

Tapahtumapäivän iltana isä soitti jälleen hätäkeskukseen, mutta pojan avovaimo sai rauhoitettua tilanteen viemällä pojan kanssaan nukkumaan. Jonkin ajan päästä huomattavasti alkoholia päivän aikana nauttinut isä kuitenkin saapui yläkertaan etsimään alkoholia. Hän oli ottanut taskuunsa puukon, kertomansa mukaan itsensä suojelemiseksi.

Yläkerrassa tilanne kärjistyi jälleen, ja poika löi isäänsä nyrkillä kasvoihin.

– Tämä lyönti oli viimeinen pisara koko kymmenen vuoden piinaan minkä [poika] oli heille aiheuttanut, tuomiossa kirjoitetaan isän kokeneen.

Isä nappasi puukon ja alkoi lyödä poikaansa. Seuraava muistikuva miehellä on, kun hän oli omassa sängyssään ja poliisi saapui paikalle.

Avovaimo elvytti, isä etsi alkoholia

Väkivallanteon aikana puukoniskuja annettiin yhteensä 12, niiden osuen uhrin kaulalle, vartalolle ja vasempaan käteen. Pojan maatessa verilammikossa ja tämän avovaimon puhuessa hätäkeskukselle ja yrittäessä elvyttää tätä kävi verityön tehnyt isä avovaimon kertoman mukaan läpi yläkerran huoneita etsien alkoholia.

Isä vetosi oikeudessa hätävarjeluun, mutta oikeus katsoi miehellä olleen mahdollisuudet jättää puukotus tekemättä. Muitakaan lieventäviä asianhaaroja ei oikeuden mukaan ollut.

Rangaistuseuraamuksessa otettiin kuitenkin huomioon pojan aiempi toiminta vanhempiensa kiristämisessä ja uhkailussa huumausaineiden käytön rahoittamiseksi. Huomiotiin myös, että isä oli soittanut tekoyötä edeltävänä päivänä peräti kolme kertaa hätäkeskukseen poikansa aggressiivisen käytöksen vuoksi.

Markku Tapio Karjalainen tuomittiin taposta kahdeksan vuoden vankeuteen, minkä lisäksi tämä määrättiin korvaamaan uhrin avopuolisolle tilapäisestä haitasta 1500 euroa ja läheisen surmasta aiheutuneesta kärsimyksestä 5000 euroa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.