Poikajoukko pyysi ruokalassa syönyttä uhria "juttelemaan" – sitten alkoi väkivalta koulun vessassa

Yläkouluikäiset pojat päättivät selvitellä vääryydeksi kokemiaan asioita ottamalla oikeuden omiin käsiinsä. Koulun vessassa tapahtunut pahoinpitely toi tuomion 15-vuotiaalle pojalle.

Tapahtumat ajoittuvat tammikuulle 2023 Varkaudessa, kun useamman pojan joukko pyysi uhrin "juttelemaan". Uhri oli viestejä saadessaa koulun ruokalassa syömässä.

Kun uhriksi joutunut poika saapui paikalle, yksi pojista tarttui hänen vaatteisiinsa ja pakotti hänet koulun vessaan.

Poikajoukko alkoi tivata ikätoveriltaan, oliko tämän puhelimessa edelleen valokuvia tämän tyttöystävästä. Joukkion käsityksen mukaan poika oli pahoinpidellyt tyttöystävänsä ja käytti tämän kiristämiseen seksuaalissävytteisiä kuvia tytöstä.

Joukkion tarkoituksena oli poistaa kyseiset kuvat uhrinsa puhelimesta. Vessassa 15-vuotias vaati uhria avaamaan puhelimensa ja poistamaan valokuvat.

Tilanne meni käsirysyksi, kun 15-vuotias työnsi uhrinsa vessakoppiin ja pahoinpiteli tämän. Pahoinpitelyn jälkeen joukkio vaati uhria pyyhkimään suustaan vuotavan veren pois.

Yli 5000 euron lasku

Yläkouluikäinen uhri sai pahoinpitelyssä pinnallisia mustelmia kasvoihin ja punaista nirhaumaa kaulalleen. 

Koulun valvontakameratallenteilta ilmeni, että 15-vuotias talutti uhrin vessaan ja poistui vessasta noin neljän minuutin kuluttua uhrin jäädessä vessaan.

Uhri kertoi oikeudessa, että hänellä diagnosoitiin tapahtuman jälkeen traumaperäinen stressihäiriö. Hän kärsi muiden muassa univaikeuksista ja ahdistuneisuudesta. Uhrin mukaan pahoinpitely aiheutti sen, että hän päätyi muuttamaan toiselle paikkakunnalle jatkamaan opiskeluitaan.

– Vaikka (15-vuotiaan nimi) on esittänyt motiivin sille, miksi hän on halunnut tavata (uhrin nimi) ja vienyt tämän vessaan, ei se ole
kuitenkaan oikeuttanut väkivallan käyttöön, oikeus totesi tuomiossaan.

Pohjois-Savon käräjäoikeus katsoi 15-vuotiaan syylliseksi nuorena henkilönä tehtyyn pahoinpitelyyn ja määräsi siitä rangaistukseksi 40 päiväsakkoa, josta pojalle kertyy maksettavaa 240 euroa.

Lisäksi oikeus määräsi tuomitun maksamaan uhrilleen 1 900 euroa kärsimyskorvauksia ja noin 3 500 euroa oikeudenkäyntikuluja ja muita kuluja.

Lue myös:

    Uusimmat