Mainos

Poika pyörtyi hurjassa huvipuistolaitteessa: ensiavun jälkeen sairaalaan

15-vuotias poika pyörtyi Suomen Tivolin Gravitron-laitteessa. Poika jouduttiin viemään sairaalaan.

Hurjaa kyytiä antava laite oli saanut pojan menettämään hetkellisesti tajuntansa. Tämän jälkeen poika oli pudonnut lattialle ja samalla murtanut kätensä ja loukannut päänsä. Asiasta uutisoi ensimmäisenä Ilta-Sanomat.

– Normaalisti oli nuorimies ollut laitteen kyydissä. Puoliväliä kierrosta hän oli kuitenkin pyörtynyt. Ehkä hän oli huomaamattaan pidättänyt hengitystä, kertoo Suomen Tivolin toimitusjohtaja Lulu Sariola.

Suomen Tivoli on kiertueellaan tällä hetkellä Kemissä.

Gravitron pyörittää matkustajiaan ympäri, jolloin keskipakoisvoima painaa heidät seinää vasten. Kuljettaja oli pyörtymisen huomattuaan pysäyttänyt laitteen, mikä aiheutti keskipakoisvoiman vähenemisen ja sen, että poika pääsi putoamaan seinältä pois.

– Mitään laitteesta johtuvaa vaarallisuutta ei ole ollut. Tämä on raju nuorisolaite joka perustuu keskipakoisvoimaan ja jännittämiseen. Ei ole tarpeen tehdä mitään erityisiä toimenpiteitä tämän suhteen.

Poika putosi kätensä päälle ja löi samalla päänsä. Paikalle kutsuttiin heti ensiapu ja poika toimitettiin ambulanssilla sairaalaan jatkohoitoon. Käsi murtui ja päähän tuli haava.

Sariolan mukaan ensiapuhenkilökunta kertoi, että poika virkosi nopeasti kaatumisensa jälkeen.

– Laitteessa ei ole mitään poikkeavaa, eikä työntekijän toiminnassa. Tässä oli käynyt huono tuuri, kun kaveri on syystä tai toisesta pyörtynyt ja pudonnut lattialle huonossa asennossa, sanoo Sariola.


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja