Poika kuristi oman äitinsä hengiltä Imatralla – soitti kylmäävän puhelun hätäkeskukseen

Mies kuristi äitinsä riidan päätteeksi Imatralla. Syyttäjä vaatii miehelle pitkää vankeutta, sillä mies on tuomittu aiemminkin äitiinsä kohdistuneista väkivaltarikoksista. Tappojutun oikeudenkäynti alkoi tänään.

Henkirikos tapahtui naisen asunnolla Imatran Vuoksenniskan kaupunginosassa viime huhtikuussa. 

Äiti ja vuonna 1996 syntynyt poika olivat riidelleet. Alkutilanne oli silti rauhallinen. Äiti puuhaili keittiössä, kun poika päätti hyökätä tämän kimppuun. 

Mies otti äitinsä kaulan kuristusotteeseen kyynär- ja olkavartensa väliin. Kaksikko päätyi lattialle, missä mies painoi naista kyynärpäällä kaulasta. 

Syyttäjän mukaan miehen tarkoituksena ei ollut aluksi tappaa. Naisen puolustautuessa hän oli kuitenkin ryhtynyt kuristamaan äitiään surmaamistarkoituksessa. 

Lopulta nainen meni elottomaksi ja tämän suusta tuli verta. Kun mies huomasi tämän, hän lähti pois asunnolta. Noin tuntia myöhemmin hän soitti hätäkeskukseen ja tunnusti teon. 

Mies oli teon aikaan päihtynyt.

Syyttäjä vaatii vähintään 10 vuoden vankeutta

Asiaa puidaan nyt Etelä-Karjalan käräjäoikeudessa, missä syyttää vaatii miehelle vähintään 10 vuoden mittaista vankeusrangaistusta. 

Syyttäjän mukaan tuomiota koventavana on otettava huomioon se, että mies on aiemmin tuomittu kolmeen kertaan äitinsä pahoinpitelystä.

Mies on tunnustanut kuristaneensa äitinsä ja myöntänyt syyllistyneensä tappoon. Tunnustamisen tueksi poliisi hankki esitutkinnassa myös muuta näyttöä. 

Oikeudessa kirjallisena todisteina esitellään muun muassa miehen soittama hätäkeskuspuhelu sekä erilaisia DNA-näytteitä tapahtumapaikalta. 

Mies on ollut oikeudenkäyntiin saakka tutkintavankeudessa.

Lue myös:

    Uusimmat