”Poika ei tehnyt muuta kuin itki” – isä julkaisi koskettavan kuvan sydänleikkauksessa olleesta lapsestaan

Sydänleikkauksesta toipuva poika on saanut jo satoja tuhansia kannustusviestiä ja lahjoja isänsä Facebookissa julkaiseman kuvan ansiosta. 

Huhtikuussa yhdysvaltalainen 8-vuotias pikkupoika Carter Gentle joutui kokemaan kovia, sillä hän päätyi äkkiarvaamatta sydänleikkaukseen. Poika toipui vaativasta leikkauksesta hyvin, mutta hänen kehoonsa jääneet arvet jäivät kaivertamaan pojan mieltä.

Pojan isä Mark halusi piristää lastaan ja julkaisi sosiaalisessa mediassa kuvan poikansa arvista. Perheelle on tullut tähän mennessä jo satoja tuhansia kannustusviestejä ja kuvasta on tykätty yli 1,5 miljoonaa kertaa. 

Poika itki ja piti itseään rumana

Vaikka vaativa leikkaus onnistui ja poika toipui leikkauksesta fyysisesti, operaatio jätti häneen emotionaalisia traumoja.

– Kun siteet poistettiin leikkausarpien päältä, poika oli silminnähden järkyttynyt eikä tehnyt muuta kuin itki, pojan isä kertoo sydäntäsärkevästä hetkestä Today.comille.

Isä halusi piristää pojan mieltä ja julkaisi Facebookissa kuvan pienestä pojastaan, jonka kehoa peittävät lukuisat leikkausarvet. Postauksessa hän kertoo pojan itkeneen aamulla lähes tunnin, sillä poika uskoo muiden pitävän häntä rumana. 

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä. 

Isä kertoo yrittäneensä vakuuttaa pojalleen arpien olevan kauniita ja tekevän hänestä supersankarin. Isä kehottaakin nyt ihmisiä jakamaan kuvan ja kannustamaan kovia kokenutta poikaansa. 

Koskettava kuva on saanut jo yli 1,5 miljoonaa tykkäystä ja lukuisia kommentteja ympäri maailmaa. Ihmiset ovat myös lähettäneet pojalle kuvia omista arvistaan, joiden avulla he haluavat osoittaa hänelle myötätuntoa ja rakkautta. 

Ensi vuonna edessä uusi leikkaus

Vaikka Carter kärsiikin edelleen tunneperäisistä traumoista, pojalla on silti positiivinen asenne elämään. Hän viettää tavallisen tokaluokkalaisen arkea, kuten kiipeilee puissa, leikkii autokokoelmallaan ja soittaa kitaraa.

Ensi vuonna Carteria odottaa kuitenkin toinen vaativa leikkaus, jossa hänen sydämeensä asetetaan toinen verisuonia tukeva stentti. 

– En koskaan kuvitellut, että miljoona ihmistä tulisi näkemään kuvan. Kuva sai satoja tuhansia kannustavia kommentteja ja ihmiset lähettivät omia kuviaan. Carter oli hämmentynyt siitä, kuinka avoimesti ihmiset näyttivät omia arpiaan, pojan isä kertoo.

Isä kertoo, että he ovat viettäneet useita tunteja yrittäen kiittää kaikkia heitä, jotka ovat kannustaneet lastaan olemaan ylpeä arvistaan. Pojalle oli terapeuttista nähdä, että lukuisat muut ihmiset ovat samassa tilanteessa kuin hän.  

Lähde: Today

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja