Pohjolan Liikenteen kuljettajia lakossa huomenna, vuoroja jää ajamatta – syynä ei työtaistelu, vaan yhden kuskin irtisanominen

Käyttäjien tarpeet joukkoliikenteen kehityksen keskiössä 2:12

Pohjolan Liikenteen vuoroja jää ajamatta huomenna sekä Helsingissä että Espoossa.

Joukkoliikennettä kehitetään vastaamaan käyttäjien tarpeita. Katso uutisjuttu tammikuulta!

Kuljettajat ovat ilmoittaneet aloittavansa työnseisauksen "henkilöstöjohtamisen" vuoksi.

Lakko vaikuttaa liikenteeseen etenkin Espoon Matinkylässä, Tapiolassa ja Leppävaarassa. Helsingissä ongelmia aiheutuu muun muassa Pakilassa ja Oulunkylässä.

Työnantaja kertoo, että lakolla vaaditaan peruuttamaan yhden kuljettajan irtisanominen. Pohjolan Liikenteen mukaan kyseessä oli asiakkaan kanssa tapahtunut "välikohtaus", jonka jälkeen kuljettajan työsuhde purettiin.

–  Ihmettelen suuresti, että henkilöstön edustajat vaativat palauttamaan sellaisen kuljettajan työsuhteen, joka on pahoinpidellyt matkustajaa, sanoo Pohjolan Liikenteen toimitusjohtaja Heikki Alanko tiedotteessa.

Yhtiön mukaan tapahtumien kulku on tarkistettu videotallenteesta.

Sadat kuljettajat jäävät kotiin

Pohjolan Liikenteellä on tuhatkunta kuljettajaa, sanoo toimitusjohtaja Alanko. Heistä noin joka toisen arvioidaan olevan lakossa torstaina aamuyöstä alkaen. Lakko kestää vuorokauden.

Ajamatta jäävien vuorojen määrää ei pystytä vielä kertomaan. Liikennöitsijä kehottaa seuraamaan HSL:n sivuja, joille päivitetään poisjäävien linjojen tietoja. HSL kertoo, että pysäkkinäytöillä voi olla torstaina virheellistä informaatiota.

Pohjolan Liikenteen bussien pitäisi kulkea normaalisti Kirkkonummella, Sipoossa ja Tuusulassa. Myös yhtiön lentokenttäbussit Vantaalle ja pikavuorot kulkevat, kertoo Alanko.

Työntekijäosapuoli ilmoittaa, että ei kommentoi tilannetta julkisuudessa, mutta vahvistaa tiedon vuorokauden työnseisauksesta.

Lue myös:

    Uusimmat