Pohjoismaisten naisten "brutaalit" surmat järkyttävät Marokossa – retkiopas norjalaislehdelle: Nyt turistit pelkäävät tänne matkustamista

Kaksi pohjoismaalaista naista löydettiin kuolleina vuoristosta Marokossa 0:31

Pohjoismaisten naisten raaoiksi kuvaillut surmat järkyttävät paikallisia Marokossa. Norjalaislehti VG:n haastattelema retkiopas pelkää, että tapaus karkottaa alueelta turisteja.

Kaksi pohjoismaalaista naista löydettiin surmattuna Marokon Atlasvuorilta eilen. Naisista toinen oli Norjan kansalainen ja toinen Tanskan kansalainen.

Marokon sisäministeri kertoi aiemmin, että molemmilla oli teräaseella aiheutettuja vammoja kaulassaan.

Norjalaislehti VG:n tietojen mukaan naiset oli tapettu ”brutaalisti”. Lehden mukaan tapauksen tiimoilta onkin käynnistetty suuri rikostutkinta.

Marokkolainen Medias24-uutissivusto kertoo, että naiset löydettiin Atlasvuorilla sijaitsevan Imlilin kaupungin lähistöltä. Tarkempi löytöpaikka sijaitsee vuoriston korkeimman huipun, Toukbalin, juurella, noin 10 kilometrin päässä Imlilistä.

Alue on vajaan 100 kilometrin päässä turistien suosimasta Marrakechin kaupungista ja niin ikään matkailijoiden suosiossa, etenkin retkeilymahdollisuuksiensa ansiosta. Myös surmattujen naisten on kerrottu olleen turisteja tai reppureissaajia.

Sekä VG:n että Medias24:n haastattelemien paikallisten mukaan tapaus on järkyttänyt alueen asukkaita syvästi.

VG:n haastattelema paikallinen retkiopas Mustapha on huolissaan siitä, miten tapaus vaikuttaa alueen turismiin. Aiemmin aluetta on pidetty turvallisena matkailijoille.

– Luulen, että eurooppalaiset, yhdysvaltalaiset ja kaikki muutkin turistit pelkäävät tänne matkustamista nyt, mies kommentoi lehdelle.

Lue myös:

    Uusimmat