Pohjois-Korean viranomaiset YK:lle: sodan välttäminen tärkeää – Tillerson valmis aloittamaan neuvottelut ilman ennakkoehtoja

Yhdysvallat on valmis aloittamaan neuvottelut Pohjois-Korean kanssa ilman ennakkoehtoja. Pohjois-Korean viranomaiset puolestaan ovat ilmoittaneet YK:n edustajalle, että sodan välttäminen on tärkeää. Kim Jong-un vannoo edelleen tekevänsä maastaan maailman suurimman ydinasevaltion.

Yhdysvaltain ulkoministerin Rex Tillersonin mukaan Yhdysvallat on valmis aloittamaan neuvottelut Pohjois-Korean kanssa ilman ennakkoehtoja.

Asiaa Washingtonissa kommentoineen Tillersonin mukaan ensimmäinen tapaaminen voitaisiin järjestää ilman ennakkoehtoja. Hänen mukaansa tapaaminen olisi hyvä järjestää, vaikka sen aikana puhuttaisiin esimerkiksi säästä.

Pohjois-Korea YK:n edustajalle: Sodan välttäminen tärkeää

Pohjois-Korean viranomaiset sanoivat YK:n poliittisten asioiden johtajalle Jeffrey Feltmanille, että sodan välttäminen on tärkeää. Feltman tapasi Pohjois-Korean ulkoministerin ja varaulkoministerin Pohjois-Korean pääkaupungissa Pjongjangissa viikonloppuna.

Feltmanin mukaan Pohjois-Korea ei kuitenkaan konkreettisesti ehdottanut keskusteluiden jatkamista. Hän kuitenkin kertoo sanoneensa Pohjois-Korealle, että hänen vierailunsa pitäisi nähdä vasta alkuna.  

Kim vannoo tekevänsä maastaan maailman vahvimman ydinvoimavaltion

Pohjois-Korean valtiollisen uutistoimiston KCNA:n mukaan maan johtaja Kim Jong-un on vannonut tekevänsä Pohjois-Koreasta "maailman vahvimman ydinvoimavaltion". KCNA:n mukaan Kim lausui kommenttinsa tiistaina.

Pohjois-Korea on tehnyt useita ydin- ja ohjuskokeita, ja jännitteet Korean niemimaalla ovat kiristyneet. Maa teki tuoreimman ohjuskokeensa marraskuun lopussa ja laukaisi mannertenvälisen ballistisen ohjuksen, joka putosi Japanin aluevesille.

 

Lue myös:

    Uusimmat