Mainos

Pohjois-Korean viranomaiset YK:lle: sodan välttäminen tärkeää – Tillerson valmis aloittamaan neuvottelut ilman ennakkoehtoja

Yhdysvallat on valmis aloittamaan neuvottelut Pohjois-Korean kanssa ilman ennakkoehtoja. Pohjois-Korean viranomaiset puolestaan ovat ilmoittaneet YK:n edustajalle, että sodan välttäminen on tärkeää. Kim Jong-un vannoo edelleen tekevänsä maastaan maailman suurimman ydinasevaltion.

Yhdysvaltain ulkoministerin Rex Tillersonin mukaan Yhdysvallat on valmis aloittamaan neuvottelut Pohjois-Korean kanssa ilman ennakkoehtoja.

Asiaa Washingtonissa kommentoineen Tillersonin mukaan ensimmäinen tapaaminen voitaisiin järjestää ilman ennakkoehtoja. Hänen mukaansa tapaaminen olisi hyvä järjestää, vaikka sen aikana puhuttaisiin esimerkiksi säästä.

Pohjois-Korea YK:n edustajalle: Sodan välttäminen tärkeää

Pohjois-Korean viranomaiset sanoivat YK:n poliittisten asioiden johtajalle Jeffrey Feltmanille, että sodan välttäminen on tärkeää. Feltman tapasi Pohjois-Korean ulkoministerin ja varaulkoministerin Pohjois-Korean pääkaupungissa Pjongjangissa viikonloppuna.

Feltmanin mukaan Pohjois-Korea ei kuitenkaan konkreettisesti ehdottanut keskusteluiden jatkamista. Hän kuitenkin kertoo sanoneensa Pohjois-Korealle, että hänen vierailunsa pitäisi nähdä vasta alkuna.  

Kim vannoo tekevänsä maastaan maailman vahvimman ydinvoimavaltion

Pohjois-Korean valtiollisen uutistoimiston KCNA:n mukaan maan johtaja Kim Jong-un on vannonut tekevänsä Pohjois-Koreasta "maailman vahvimman ydinvoimavaltion". KCNA:n mukaan Kim lausui kommenttinsa tiistaina.

Pohjois-Korea on tehnyt useita ydin- ja ohjuskokeita, ja jännitteet Korean niemimaalla ovat kiristyneet. Maa teki tuoreimman ohjuskokeensa marraskuun lopussa ja laukaisi mannertenvälisen ballistisen ohjuksen, joka putosi Japanin aluevesille.

 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.