Mainos

KCNA: Pohjois-Korea on kehittänyt ohjukseen sopivan vetypommin – Kim Jong-un tarkisti aseen

Pohjois-Korean valtiollinen uutistoimisto KCNA väittää, että Pohjois-Korea on kehittänyt vetypommin, jonka voi asentaa mannertenväliseen ballistiseen ohjukseen.

KCNA:n mukaan Pohjois-Korean johtaja Kim Jong-un on tarkistanut vetypommin. Uutistoimiston mukaan Kim sanoo vetypommin olevan sataprosenttisesti kotimaista tekoa.

Pohjois-Korean hallituksen äänitorvena toimivan KCNA:n tiedoista huolimatta on kuitenkin edelleen epäselvää, onko Pohjois-Korea onnistunut valmistamaan tarpeeksi pienikokoisia aseita ohjuksiin asennettavaksi ja että onko Pohjois-Korealla toimivaa vetypommia.

Aiemmin viikolla Pohjois-Korea laukaisi ohjuksen Japanin yli. Turvallisuusneuvosto piti hätäkokouksen Pohjois-Korean uusimmasta ohjuslaukaisusta suljetuin ovin. Pohjois-Koreaa kohtaan on jo seitsemän kertaa asetettu YK-pakotteita, mutta ne eivät ole juuri vähentäneet maan ohjuskokeita eivätkä saaneet sitä luopumaan ydinohjelmastaan. Useita ohjuskokeita tehnyt Pohjois-Korea testasi heinäkuussa myös ensi kertaa onnistuneesti mannertenvälistä ballistista ohjusta.

Trump ja Abe keskustelivat Pohjois-Koreasta

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump ja Japanin pääministeri Shinzo Abe ovat keskustelleet Pohjois-Korean "kasvavasta uhasta", kertoo Valkoinen talo.

Valkoisen talon mukaan johtavat totesivat uudelleen, että Yhdysvaltain, Japanin ja Etelä-Korean läheinen yhteistyö on tärkeää Pohjois-Korean synnyttämän uhan kohtaamisessa.

Valkoinen talo ei täsmentänyt, keskustelivatko Trump ja Abe ennen vai jälkeen KCNA:n ilmoitusta siitä, että Pohjois-Korea on kehittänyt ohjukseen sopivan vetypommin. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.