Pohjois-Korean asetestit sen kuin jatkuvat – laukaisi kaksi ammusta Japaninmereen

Pohjois-Korean asetestit ovat saaneet jälleen jatkoa. Etelä-Korean asevoimien mukaan Pohjois-Korea on laukaissut itärannikoltaan kaksi tunnistamatonta ammusta, jotka päätyivät Japaninmereen.

Kyseessä on jo kuudes laukaisu lyhyen ajan sisään. Pohjois-Korea on sisuuntunut meneillään olevasta Etelä-Korean ja Yhdysvaltojen sotaharjoituksesta ja haluaa varoittaa sotaharjoituksen pitäjiä ohjuskokeillaan.

Pohjois-Korea hermostuu sotaharjoituksista tämän tästä, koska sen mielestä niissä harjoitellaan maahantunkeutumista.

Tyrmäsi toiveet Koreoiden yhdistymisestä

Aiemmin perjantaina Pohjois-Korea julkaisi lausunnon, jossa tyrmättiin Etelä-Korean presidentin Moon Jae-inin toiveet yhdistymisestä. Moon oli pitänyt Japanin vallasta vapautumisen vuosipäivänä puheen, jossa hän hahmotteli tavoitetta rauhasta ja yhdistymisestä vuoteen 2045 mennessä. Presidentin viisivuotinen kausi päättyy vuonna 2022.

Pohjois-Korea ilmoitti lausunnossaan, että sillä ei ole mitään uutta keskusteltavaa Etelä-Korean viranomaisten kanssa. Lisäksi se syytti Etelä-Koreaa umpikujasta liittyen julistukseen, joka hyväksyttiin maiden johtajien tapaamisessa viime vuonna.

Pohjois- ja Etelä-Korean johtajat tapasivat viime vuoden huhtikuussa ensimmäistä kertaa sitten vuoden 2007, minkä seurauksena jännite Koreoiden välillä laski merkittävästi. Tapaamisessa esitetttiin lupauksia ydinaseriisunnasta ja pysyvästä rauhasta Korean niemimaalle. Maiden välinen sota päättyi vuonna 1953 aselepoon, ei rauhaan. 

Lue myös:

    Uusimmat