Mainos

Pohjois-Korea: Meillä on oikeus ydinaseisiin

Pohjois-Korealla on oikeus kehittää ydinaseita ja muita joukkotuhoaseita, sanoi Pohjois-Korean Moskovan-suurlähettiläs Pak Hui Chun uutistoimisto Interfaxille tänään.

Hän perusteli kantaansa Yhdysvaltain uhkalla maansa itsemääräämisoikeutta kohtaan.

-Sanoimme yksiselitteisesti Yhdysvaltain presidentin erityislähettiläälle, että meillä on oikeus omistaa, ei vain ydinaseita, vaan vieläkin voimakkaampia aseita puolustaaksemme itsenäisyyttämme ja eloon jäämistämme, koska meihin kohdistuu Yhdysvaltain kasvava ydinuhka, Pak sanoi.

Hän sanoi myös erityislähettiläs James Kellyn täysin perusteettomasti syyttäneen Pohjois-Koreaa maiden välisen sopimuksen rikkomisesta. Suurlähettilään mukaan Yhdysvalloilla ei ole todisteita ydinaseväitteidensä tueksi.

Yhdysvaltain mukaan Pohjois-Korea myönsi oman ydinaseohjelmansa lokakuussa Kellyn kanssa käydyissä neuvotteluissa. Venäjä arvosteli aiemmin tänään Pohjois-Koreaa epämääräisten vastausten antamisesta syytöksiin, joiden mukaan maa kehittelee ydinaseita.

-Pohjois-Korean viranomaisten lausunnot ovat jonkin verran moniselitteisiä, sanoi varaulkoministeri Aleksandr Losjukov uutistoimisto Interfaxille.

Losjukovin mukaan tällainen moniselitteisyys on vaarallista, koska se synnyttää epäluuloja ja vaikuttaa kielteisesti tilanteeseen Korean niemimaalla.

Losjukov sanoi aiemmin tällä viikolla pyytävänsä Pohjois-Korealta selvitystä mahdollisesta uraanin rikastamiseen tähtäävästä aseohjelmasta. Vaikka salaisena pysyvä vastaus oli ollut epätyydyttävä, Losjukov korosti, ettei Venäjä ole myöskään saanut vakuuttavia todisteita aseohjelman olemassaolosta.

(MTV3-STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.