Mainos

Pohjois-Karjalan poliisia ahdistaa – "usko ihmisiin koetuksella"

Pohjois-Karjalan poliisi on taas ahdistunut, ilmenee sen tuoreesta Facebook-päivityksestä.

Poliisi kirjoittaa Facebookissa, että usko ihmisiin ja järjestelmään on koetuksella viimeöisen tapahtumien jälkeen. Poliisia huolestuttavat erityisesti nuoret ja lapset, jotka ovat eksyneet pahoille teille. Poliisi on joutunut etsimään muun muassa itsetuhoisia nuoria. Poliisi muistuttaa myös vanhempien vastuusta.

Alahaalta voit lukea koko poliisin kirjoituksen. Pohjois-Karjalan poliisi avautui aikaisemminkin tässä kuussa. Tuolloin se hermostui teinien aamuöiseen ralliin. .

Kyseinen teksti on suoraan Pohjois-Karjalan poliisin Facebook-sivuilta:

Pikkasen ahistaa…

Viimeöinen tyytyväisyys alkaa pikku hiljaa rapista ja usko ihmisiin sekä järjestelmään on taas koetuksella. Eli jos et halua pahoittaa mieltäsi aavistuksen masentavilla asioilla, hyppää suoraan sarjakuviin… Ilmeisesti koulujen alkaminen alkaa nyt oikeasti ahdistamaan lapsia ja nuoria, kun yleisjohtoraporttiin on kertynyt melkein pelkästään itsetuhoisten nuorten etsintää ja säilö...önottoja. Tai lapsiahan nämä kuitenkin vielä ovat... Putka ei missään nimessä ole oikea paikka alle 18-vuotiaille, mutta jos vanhemmat eivät "pärjää" lastensa kanssa kotona ja lastensuojelu ei ota yöllä vastaan, niin meillehän tämä kaatuu. Oma hommansa on myös yrittää löytää aamuyöstä sijoituspaikkaa päihtyneiden ja/tai putkaan päätyvien vanhempien seassa sinnitteleville lapsille.

Menee nyt kyllä kukkahattutäti-osastolle, mutta menköön… Poliiseille ei ole koulutettu lastenhoitoa, sosiaalityötä, parisuhdeterapiaa tai mielenterveyshoitoa, mutta kaikkia näitä joutuu töissä yrittämään ja osa kehittyy aika taitaviksikin. Se ei tosin poista sitä tosiseikkaa, että näillekin hommille pitäisi löytyä ihan oikeita tekijöitä ja ympäri vuorokauden. Koulujen alkaminen ei taida olla se todellinen syy, miksi yllä mainittuja tapauksia alkaa putkahdella, vaan syksyn tullen osa vanhemmista tuntuu taas muistavan, että heillä on lapsia. Jälkikasvu on saanut kesän ajan painella täysin vapaasti ja nyt pitäisi sitten kerralla palata takaisin ruotuun eli arkeen ja aikatauluihin. Kaikki työelämässä mukana olevat tai olleet tietävät, että muutos ja varsinkin äkkinäinen sellainen on vaikeaa ja muutosvastarinta on varmaa.

Haluan korostaa, että valtaosa lapsista ja nuorista sekä heidän vanhemmistaan hoitaa leiviskänsä kunnialla ja tämäkin viikonvaihde on osoittanut, että pohjoiskarjalaisista nykynuorista kasvaa ainakin suurella todennäköisyydellä vastuuntuntoisia veronmaksajia. Päihdevalvonta on nimittäin toistaiseksi tuottanut sen verran pieniä lukuja, että tyytyväisyyteen ja tulevaisuudenuskoon on aihetta. Suurimpana haasteena on ollut löytää valvottavia nuoria, jutun alussa mainitut hankalimmat tapaukset tulevat tietoomme hätäkeskuksen kautta. Mutta… sinne sekaan mahtuu lapsia ja nuoria, joita oikeasti ahdistaa ja ei pelkkä aikainen kouluun herääminen. Vanhempien hommaahan se lapsista huolehtiminen on, mutta kun osa vanhemmista ja esim. valtaosa poliisin vakiasiakkaista ei pysty huolehtimaan edes itsestään, alkaa kattila kiehua ja syntyvä soppa ei ole herkullista. Näitä tapauksia varten pitää olla riittävästi lastensuojelun ammattilaisia sekä tavoitettavissa että saatavilla 24/7! Turha tässä on nyrkkiä puida ja heristellä kenenkään, eikä missään tapauksessa sydänverellä töitään tekevien sosiaalityöntekijöiden suuntaan, mutta kyseessä on esim. yöaikaiseen moporalliin verrattuna järkyttävän paljon suurempi epäkohta ja ongelma. Ja jos sitä ei yritetä hoitaa, lasku moninkertaistuu ja vauhdilla.

Kunnanisät ja -äidit sekä valtakunnan vastaavat huomio: ”Nyt on asja silviisi, jot myö hävitää tää sota.” Jos ei asialle tehdä jotain ja aika pian.

Pikku hiljaa kyynistyvä yleisjohtaja-Sami

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.