Pohjois-Amerikan paras auto tulee yllättäen Japanista – tuttu myös suomalaisille

Detroitin autonäyttelyssä on palkittu uuden mantereen parhaita ajoneuvoja kolmessa eri kategoriassa. Kahdessa niistä voittajaa voidaan pitää ainakin hieman yllättävänä.

Honda Accord on palkittu Pohjois-Amerikan parhaana henkilöautona Detroitin autonäyttelyssä. Uusimman sukupolven Accordia ei tuoda Suomeen, mutta sen vanhemmat versiot ovat tuttu näky myös meidän teillämme.

Accord voitti nimenomaan perinteisten henkilöautojen luokan. Parhaaksi katumaasturiksi valittiin, niin ikään yllättäen, Volvo XC60. Suurten autojen sarjassa voiton vei Lincoln Navigator.

Voittajat valittiin kunkin kategorian kolmen finalistin joukosta. Accord vei voiton Kia Stingerin ja Toyota Camryn nenän edestä. Volvolle taipuivat puolestaan Alfa Romeo Stelvio sekä Honda Odyssey, ja Navigator jätti Ford Expeditionin ja Chevrolet Colorado ZR2:n nuoleskelemaan näppejään.

60 autotoimittajasta koostuva raati on valinnut Pohjois-Amerikan parhaan auton vuosittain jo vuodesta 1994 lähtien.

Lähde: Autoblog

***

1:31

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja