Pohjanmaan poliisi takavarikoi kymmeniätuhansia rauhoittavia lääkkeitä – aiheuttanut myrkytyksiä Turun seudulla

Pohjanmaan poliisilaitos kertoi perjantaina tiedotteessaan takavarikoineensa noin 35 000 kappaletta Ksalol-nimisiä lääketabletteja. Poliisin mukaan lääkkeet oli tuotu Pohjanmaalle pääkaupunkiseudulta touko–heinäkuussa.

Asiassa on yhteensä 12 epäiltyä, joista kahdeksan on edelleen vangittuna. Epäillyistä puolet on Pohjanmaalla tai pääkaupunkiseudulla asuvia suomalaisia ja loput Suomessa asuvia ulkomaalaisia. Epäillyt ovat 19–31-vuotiaita. Asiakokonaisuus on siirtymässä lähiaikoina syyteharkintaan.

Ksalol on kauppanimi bentsodiatsepiineihin kuuluvalle rauhoittavalle alpratsolaami-valmisteelle. Alpratsolaami on Suomessa yleisesti käytetty lääkeaine, mutta Ksalol-nimisenä sitä ei ole Suomessa myynnissä.

Toukokuussa Lounais-Suomen poliisilaitos kertoi, että Ksalol-lääkettä oli levinnyt katukaupassa Turun seudulla. Alueella oli havaittu useita lääkkeeseen liittyviä myrkytystapauksia, jotka olivat vaatineet sairaalahoitoa. Nuorimmat sairaalaan joutuneet olivat poliisin mukaan olleet 13-vuotiaita.

Huumelääketableteilla ennennäkemättömän kova kysyntä katukaupassa 1:27
Huumelääketableteilla ennennäkemättömän kova kysyntä katukaupassa – yli 1,3 miljoonaa pilleriä on takavarikoitu.

Lue myös:

    Uusimmat