Mainos

Pohjanmaan poliisi selvitti Vaasan havupukin polttajan – "Sosiaalisesta mediasta löytyy yllättävän paljon tietoa"

Helmikuun alussa Vaasan torilla poltetun havupukin polttaja on saatu kiinni. 

Pohjanmaan poliisilaitos kertoo pitkästä urakastaan Vaasan seudun matkailun pystyttämän havupukin polttajan kiinnisaamiseksi. 

Alunperin Vaasan kaupunkikameroiden nauhoituksista ja silminnäkijöiden havainnoista poliisi sai selville, että kaksi tummiin vaatteisiin pukeutunutta miestä oli poistunut torilta heti pukin sytyttämisen jälkeen. Selvempi kuva saatiin paikallisen yrittäjän valvontakamerasta, jossa epäillystä oli tarkka kasvokuva. Tekijä ei ollut kuitenkaan poliisille aiemmin tuttu. 

Poliisi ei kuitenkaan tästä lannistunut vaan sai tekijän henkilöllisyyden tietoon eri palasia yhdistelemällä ja sosiaalista mediaa hyväksi käyttämällä.

– Nykypäivän dekkari, eli tutkija tietää myös, että sosiaalisesta mediasta löytyy yllättävän paljon tietoa kun vaan tietää mistä etsiä, Pohjanmaan poliisilaitos kirjoittaa tiedotteessaan.

Vaasan seudulta kotoisin oleva rikoksesta epäilty nuori mies myönsi teon kuulusteluissa. Epäilty on kertonut sytyttäneensä havupukin hetken mielijohteesta baari-illan jälkeen. 

Asianomistajalla on monien tuhansien eurojen vahingonkorvausvaatimus asiassa. Juttu etenee syyttäjälle syyteharkintaan lähiaikoina. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.