PKN-basisti suuntaa politiikkaan: Joidenkin mielestä vammaisilla ei ole arvoa elää

Pertti Kurikan Nimipäivät -bändin basisti Sami Helle rakastaa politiikkaa. Nyt Helle aikoo mukaan kunnallispolitiikkaan huolehtimaan vammaisten asioista.

Suomea euroviisuissa edustaneen Pertti Kurikan Nimipäivät -bändin basisti Sami Helle vieraili keskiviikkona Maikkarilla. Helle oli uutisankkuri Peter Nymanin vieras Peter Uutisvirrassa -ohjelmassa.

MTV.fissä ja MTV Katsomossa katsottavissa olevassa ohjelmassa Helle ruoti muun muassa viisukokemusta, vammaisten oikeuksia ja mahdollista tulevaisuutta politiikan saralla.

Pertti Kurikan Nimipäivät teki euroviisuissa historiaa olemalla kilpailun ensimmäinen kehitysvammaisista koostuva bändi. Helle uskoo bändin muuttaneen reissullaan ennakkoluuloja.

– Veikkaan, että moni itäblokin maa, jossa kehitysvammaisten asiat ovat huonommin sai shokkiruiskeen ja ihmiset miettimään ihmisarvoja ja oikeuksia. Maailmalla ollaan joissakin Euroopan maissa vieläkin sitä mieltä, että meillä ei ole arvoa elää, Helle kuvailee ohjelmassa.

Helle toivookin, että heidän edustamisen myötä moni olisi katsonut peiliin ja miettinyt asenteitaan.

"Rakastan politiikkaa, en voisi elää ilman sitä"

Helle kertoo rakastavansa punk-musiikkia siksi, että hän pystyy sen kautta kanavoimaan omia mielipiteitään. Punk-musiikin ja tyttöystävän lisäksi basistin suuri rakkaus on myös politiikka. Helle aikookin pyrkiä ehdolle kuntavaaleihin 2017.

– Menen antamaan omaa kokemustani ja oman elämän infoa. Että asiat saadaan oikein. Usein ihmiset tekevät asioita ja luulevat päätösten olevan hyväksi vammaisten elämälle. Suomessa ollaan muka tasa-arvoisia, mutta vammaiset olisi otettava huomioon päätöksiä tehtäessä.

Millainen kokemus euroviisut oli? Mitä mieltä Sami on Ruotsin voittajasta, Måns Zelmerlöwistä? Miten bändi huomasi politiikan vaikutukset viisuihin? Katso Peter Uutisvirrassa -ohjelman haastattelu kokonaisuudessaan videolta.

Peter Uutisvirrassa on ajankohtainen uutistalkshow, jonka vieraina on aiemmin nähty muun muassa Juha Sipilä, Eva Wahlström, Mikael Jungner, Jutta Gustafsberg ja Ristomatti Ratia. Aiemmat jaksot ovat katsottavissa MTV Katsomossa. Ohjelman nettisivuille pääset täältä.

Sami Helle lähetti lähetyksen jälkeen terveisiä faneilleen:

Lue myös:

    Uusimmat