Mainos

Pk-yritykset aikovat lisätä työvoimaa

Pienet ja keskisuuret yritykset aikovat palkata lisää työvoimaa seuraavan vuoden aikana.

Suomen yrittäjien ja Finnveran tekemän pk-yritysbarometrin mukaan erityisesti teollisuuden ja rakentamisen yritykset suunnittelevat henkilökunnan lisäystä.

Henkilökunnan lisäämiselle on tarvetta, sillä suhdannetilanne on pysynyt hyvänä, ja yritykset arvioivat liikevaihtonsa kasvun jatkuvan melko vahvana. Myös kasvunäkymät ovat pysyneet valoisina kaikilla toimialoilla. Optimistisimmin tulevaisuuteen suhtautuvat nuoret, kasvuhakuiset ja yli 50 henkilöä työllistävät yritykset.

Alueellisesti yritysten suhdannenäkymissä ei ole suuria eroja. Positiivisimmin tulevaisuuteen suhtautuvat kuitenkin nyt eteläsuomalaiset yritykset. Pohjois-Suomessa pk-yritysten suhdanneodotukset ovat muuta maata heikommat.

Pk-yrityksistä vain kahdeksan prosenttia pyrkii kasvamaan voimakkaasti. Vahvimmat kasvuhalut löytyvät uusista, yli 20 henkilöä työllistävistä yrityksistä. Selvästi tärkeimmät kasvun keinot osat ovat uusien tuotteiden kehittäminen, myynnin ja markkinoinnin lisääminen sekä verkostoituminen. Lähes viidennes kasvuhakuisista yrityksistä uskoo henkilökuntansa kasvavan yli 20 prosenttia vuosittain. Samaan aikaan jopa neljännes kasvuhakuisista yrityksistä ei kuitenkaan suunnittele lainkaan lisärekrytointeja.

Finnveran mukaan rahoituksen kysyntä on ennätysvilkasta, mutta pk-yrityksillä on edelleen vaikeuksia kasvun rahoittamisessa.

Suomen Yrittäjien ja Finnveran barometriin vastasi tammi-maaliskuun aikana lähes 3 500 pk-yritystä.

(MTV3)

(Kauppalehden talousuutiset 31.03.2005)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.