Pizzaa, suklaata ja chiliä – viikonlopun hurjat grilliherkut
Grillivartaat ja tomaattisalaatti
Julkaistu 01.07.2011 15:15(Päivitetty 29.04.2014 10:27)
Vartaiden ja pihvien lisäksi kannattaa kokeilla eksoottisempia grilliherkkuja kuten grillipitsaa tai kasvis-fetasalaattia. Grillissä voi valmistaa koko aterian – myös jälkiruoat.
Sekoita salaattiainekset keskenään. Valmista salaatin jälkeen kastike sekoittamalla ainekset keskenään.
Mittaa marinadin ainekset pieneen kulhoon ja sekoita lusikalla sekaisin.
Leikkaa broilerin rintafileet pituussuunnassa neljään osaan.
Laita broilerisuikaleet ehjään muovipussiin. Kaada marinadi pussiin. Sulje pussi solmulla ja kääntele pussia niin että marinadia sekoittuu tasaisesti kaikkiin paloihin.
Anna marinoitua puoli tuntia huoneenlämmössä välillä pussia käännellen.
Upota puiset grillitikut kylmään veteen ja anna liota vedessä noin 10 minuuttia. Näin estät grillitikkujen palamisen grillissä.
Laita grilli päälle. Pujota broilerisuikaleet puutikkuihin yksi kuhunkin. Grillaa vartaat keskilämmöllä kypsiksi.
Kasvis-fetasalaatti
Kasvis-fetasalaatti
Tämä salaatti on ruokaisa ja valmistuu kesäkeittiössä hetkessä. Nauti salaatti maalaisleivän kera.
Mittaa öljy, sitruunamehu, hunaja ja mausteet pieneen kulhoon. Sekoita ainekset sekaisin.
Kaada kastike kasvisten päälle ja sekoita kahdella lusikalla, niin että kastike imeytyy tasaisesti kasviksiin. Ripottele pinnalle hienonnettua persiljaa tai basilikaa sekä fetajuustoa.
Grillikylki ja BBQ-kastike
Grillikylki ja BBQ-kastike
Nauti herkullista grillikylkeä. Viimeistele annos bbq-kastikkeella, maissilohkoperunoilla ja sipulirenkailla.
2 kg possun kylkiriviä savusuolaa
Mausta lihan pinnat suolalla ja anna maustua 1-2 tuntia. Grillaa useita kertoja käännellen ja voidellen bbq-kastikkeella.
Murenna hiukan hiivaa haaleaan veteen ja mausta se öljyllä ja suolalla. Lisää jauhoja koko ajan taikinaa sekoittaen. Vaivaa taikina sileäksi ja anna sen nousta kunnolla.
Kumoa jauhotetulle pöydälle ja pyöritä halkaisijaltaan noin viiden sentin kokoisia pizzapullia. Anna myös niiden nousta.
Jauhota tai lauta uudelleen ja pyöritä pizzapullasta suurehko pizzapohja.
Täytä tomaattikastikkeella ja erilaisilla täytteillä. Voit myös kokeilla tomaattikastikkeen tilalla vaikka valmista tandoorikastiketta. Lisää täytteet vain pohjan toiselle puoliskolle.
Taita pizza kahtia ja painele reunat tiiviisti vastakkain. Paista pizzakivellä, grillikuvun alla muutaman minuutin ajan.
Täytä pizzat joillain näistä täytteistä. Älä käytä liikaa täytteitä, jotta pizza pysyy koossa. Älä myöskään sekoita liikaa makuja keskenään, vaan pidä maltti mukana.
Käytä mielikuvitusta pizzatäytteitä valitessasi, melkein mikä tahansa raaka-aine sopii calzonen sisään tai pizzan päälle.
Makeita grillattavia
Nämä mansikkakohokkaat valmistetaan grillissä.
Jälkiruoaksi soveltuvia mansikkakohokkaita voi valmistaa grillissä yhtä lailla kuin hellallakin. Lämmitä mansikkaista muna-tomusokerivaahtoa ensin grillillä, lusikoi kohokasmassa sitten vuokiin ja upota kuhunkin kokonainen mansikka.
Tiesitkö, että grilli soveltuu myös pullan paistoon? Katso hauskojen grillipullien valmistusohje täällä.
Isoja tortillalättyjä ½ tuoretta ananasta 1 banaani 1 päärynä 1 nektariini 1 omena pieni terttu viinirypäleitä 1 dl valkoviiniä 25 g voita 4 rkl siirappia 3-4 rkl mantelirouhetta
Paista kuoritut ja pilkotut hedelmät voissa Muurikalla. Mausta valkoviinillä ja siirapilla, lisää mantelirouhe joukkoon ja anna kypsyä muutama minuutti. Lämmitä tortillat pannun reunalla ja täytä kuumalla hedelmäsalaatilla. Tarjoa lisäksi chili-suklaakastiketta.
Sulata suklaa varovasti, miedolla lämmöllä, koko ajan sekoittaen. Lisää Jaloviina, chilikastike ja halkaistu chilipalko. Lämmitä yhä, koko ajan sekoittaen kunnes kastike on sileää ja kiiltävää. Anna seistä hetki ja ota chilipalko pois kastikkeesta.