Bottaksen kohtalosta tiukka keskustelu – olisiko kisa pitänyt keskeyttää?

Dramaattisen Azerbaidzhanin F1-osakilpailun jälkeisessä Pitstop-ohjelmassa C Moren asiantuntijat Ossi Oikarinen ja Niko Kari puntaroivat Niki Juuselan kanssa, olisiko kisa pitänyt keskeyttää, jotta Valtteri Bottas olisi välttynyt rengasrikolta ja keskeytykseltä?

C Moren F1-tiimi pureutuu yllä olevalla Pitstop-videolla myös siihen, mitkä tekijät ovat mahdollistaneet aiempaa tiukemman ja värikkäämmän kilpailun tallien välillä.

Bottas menetti voiton karulla tavalla, kun hän osui kaksi kierrosta ennen maalia radalle olleen hiilikuiden kappaleen päälle. Romut olivat jääneet tielle aiemmista ulosajoista, joiden takia turva-auto oli koonnut letkan yhteen.

Kaikkia kappaleita ei kuitenkaan saatu siivottua ennen kuin kisan annettiin jatkua. C Moren asiantuntijoista kisakuski Niko Kari oli sitä mieltä, että kyse oli vain huonosta tuurista, mutta Oikarinen olisi keskeyttänyt kisan ja käynnistänyt sen uudelleen.

– Siinä mielessä kyllä, että olisimme saaneet lisää kisakierroksia ja toisaalta oltaisiin saatu rata siivottua. Olen Nikon kanssa samaa mieltä, että se, mitä Valtterille tapahtui, ei välttämättä olisi estynyt sillä, että kisa olisi keskeytetty, Oikarinen toteaa.

Lue myös:

    Uusimmat