Mainos

Pitkä ennuste: Miltä näyttää ensi viikon ja hiihtoloman säätyyppi?

Pitkä ennuste näyttää helmikuun olevan keskimääräistä lauhempi. Sään vaihtelut jatkuvat.

Parin lauhan päivän jälkeen sää kylmenee taas sunnuntaiksi ja maanantaiksi. Viikonlopun aikana luvassa on myös myrskytuulia.

Jo maanantain mittaan sää alkaa kuitenkin lauhtua uudelleen.

– Föhntuulta näyttäisi jälleen olevan ensi viikon alkupuolella. Lämpötilat olisivat monena päivänä plussalla maan etelä- ja keskiosassa, ajoittain myös pohjoisessa. Ensi viikon alkupuolen sää olisi siis lauhaa, aurinkoista ja tuulista. Loppuviikolla näillä näkymin taas kylmenee, sanoo MTV Uutisten meteorologi Aleksi Jokela.

Euroopan keskipitkien sääennusteiden keskuksen ECMWF:n mukaan helmikuun sää näyttää kokonaisuudessaan keskimääräistä lämpimämmältä.

Helmikuun puolivälissä alkavalle etelän hiihtolomaviikolle on vielä mahdotonta antaa tarkkoja ennusteita, mutta pitkä ennuste näyttää siltä, että säätyyppi jatkuu vaihtelevana ja keskimääräistä lämpimämpänä. Sateiden määrä näyttää helmikuussa keskimääräiseltä.

– Ensimmäisellä hiihtolomaviikollakin voisi olla ajoittain luoteisvirtausta eli föhntuulta ja melko aurinkoista. Tulossa on jatkossakin sekä lauhoja että kylmiä päiviä, tuulensuunnasta riippuen, tulkitsee Aleksi Jokela ECMWF:n ennustetta.

Sään viime aikojen vaihtelut johtuvat matalapaineista.

– Matalapaineen kulkiessa Suomen yli tuulee ensin etelästä ja lännestä ja Suomeen tulee lauhaa ilmaa. Matalapaineen jälkipuolella tuuli puhaltaa puolestaan pohjoisesta, jolloin Suomeen virtaa kylmää ilmaa.

Pitkän aikavälin ennusteet ovat vielä kokeiluasteella. Ne eivät ennusta yksittäisten päivien säätä, vaan kuvaavat poikkeamaa keskimääräisessä säässä.

Paikkakuntakohtaiset ennusteet ja sadetutka MTV:n sääsivustolla.

Katso ylhäältä videolta ensi viikon ennuste.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.