Pitääkö olla huolissaan? -juontaja Jenni Pääskysaari pitää langat käsissään, vaikka pokka pettääkin

3:37
Tuomas Kyrö kertoi pierutarinan – naurusta ei ollut tulla loppua

Jenni Pääskysaari jatkaa Pitääkö olla huolissaan? -paneelishow'n juontajana. 

Suosittu Pitääkö olla huolissaan? -paneelishow jatkuu helmikuussa jälleen uusin jaksoin. Paneelin puikoissa nähtävä Jenni Pääskysaari on onnellinen tulevasta 11. kaudesta.

– Olen onnellinen ja kiitollinen, että saadaan ja pystytään tekemään, eikä edes päivä kerrallaan vaan lähinnä muutama tunti kerrallaan. Olemme aloittaneet nauhoitukset jo syksyllä, joten siitä on hyvä fiilis, että jotain olemme saaneet jo nauhalle, Pääskysaari toteaa.

– Tämähän todella on jo yhdestoista kausi, niin meillähän ei mikään muutu, ollaan varsinaiset menneisyyden vangit.

Pääskysaaren rinnalla sarjassa nähdään tuttuun tapaan Tuomas Kyrö, Kari Hotakainen ja Miika Nousiainen. Juontaja kertoo, että he kokeilivat ensimmäisillä kausilla vaihtaa panelistien istumajärjestystä, mutta kaudesta viisi lähtien niitäkään ei ole vaihdettu.

– Onneksi sentään vieraat vaihtuvat ja itselleni tyypillisesti haluan kääntää asian positiiviseksi, että tässä maailmassa, jossa kaikki on epävarmaa ja kaikki muuttuu, niin meihin voi luottaa, me ollaan jämähdetty, hän nauraa.

Pääskysaari kehuu suomalaisten huolia fantastisiksi ja sanoo että on olemassa muutamia kysymystyyppejä.

– Nuoret ovat usein huolissaan ikäihmisistä ja vanhemmat ovat huolissaan tulevista sukupolvista. Itse ajattelen, että näin tämä on aina ollut ja näin tämän pitää aina olla.

– Aina kun uudet huolet lävähtävät siihen eteen niin nauran usein ääneen, koska ne ovat välillä aivan absurdeja ja välillä niin tunnistettavia, sympaattisia, hellyttäviä, nerokkaita ja koomisia.

Pääskysaarelta kysytään usein ovatko huolenaiheet oikeita.

– Ihmisten lähettämät huolet ovat pohja koko ohjelmalle ja vaikka itse työkseni käsikirjoitan, tuotan ja keksin ideoita, niin en kyllä tuollaisia keksisi.

Pääskysaarelle haastavinta ohjelman teossa on pokan pitäminen. Hän sanoo tietävänsä, että nauraa sarjassa paljon.

– Haluan ihan vilpittömästi sanoa, että joudun psyykkaamaan itseäni tosi paljon. Usein päätän, että ei meidän tarvitse olla hauskoja ja toisinaan puhutaan ihan oikeitakin asioita sekä sivutaan vakavempiakin sävyjä. Usein noin kolmen minuutin päästä naurattaa jo niin paljon, ettei naama mahdu päähän. Vaikka kaikki ovat valmistelleet ja miettineet omat juttunsa valmiiksi, niin parhaimmillaan siihen lähtee syntymään hykerryttävä nauru ja sen päälle pystyy luomaan sen saman fiiliksen mikä kaveriporukassa syntyy, että päästään ikään kuin heittämään se kaikki bensa kokkoon.

Pääskysaaren mielestä parasta ohjelman teossa ovat juuri ihmiset.

– Se on parasta ja tuntuu kuin tekisi töitä kavereiden kanssa. Tämä on unelmien työ minulle, että saan tehdä sisältöä ja että on hyvä olla.

– Kyllähän se oikeasti niinkin on, että olemme hitsautuneet muuksikin kuin työyhteisöksi. Me olemme kaveriporukka, hän lisää.

Pitääkö olla huolissaan? -ohjelman 11. kausi sunnuntaisin 13.2. alkaen MTV3-kanavalla ja mtv-palvelussa! 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja