Mainos

Pistorius kiistää syytteet: "Luulin ampuvani murtovarasta"

Paralympiatähti Oscar Pistorius on kiistänyt murhasyytteet oikeuden edessä Pretoriassa.

Syyttäjä Gerrie Nelin mukaan juoksija teki harkitun murhan ampuessaan tyttöystäväänsä Reeva Steenkampia käsiaseella vessan oven läpi.

Pistorius on vangittuna murhasta epäiltynä. Hän haki tänään vapautusta takuita vastaan, mutta päätökseen asti ei oikeuden käsittelyssä päästy. Asian käsittely jatkuu huomenna.

Pistoriuksen oikeudelle antamassa lausunnossa todettiin, että juoksija kuuli yöllä ääniä vessasta. Hän kertoi nousseensa sängystä ilman proteesejaan ja luulleensa, että siellä on ikkunasta tunkeutunut murtomies.

Hän ampui vessan oven läpi ja huutaneensa sitten Steenkampia soittamaan poliisit.

- Tuossa vaiheessa Reeva ei enää ollut sängyssä. Silloin tajusin, että hän voisi olla vessassa, joka oli lukittu, Pistoriuksen lausunnossa todettiin.

Hän kertoi murtaneensa vessan oven krikettimailalla, löytäneensä tyttöystävänsä hengissä, vieneensä hänet alakertaan ja soittaneensa apua.

Lausuntoa kuunnellessaan Pistorius purskahti itkuun useita kertoja. Hän kuvasi tunteitaan Steenkampia kohtaan syväksi rakkaudeksi. Asetta juoksija piti vuoteen vierellä, koska hän oli saanut tappouhkauksia.

Syyttäjä: Kyse harkitusta murhasta

Syyttäjän näkemyksen mukaan Steenkamp meni torstaina aamuyöllä parin asunnon vessaan. Pistorius nousi sängystä, pani proteesit jalkaansa ja ampui neljästi oven läpi. Laukauksista kolme osui Steenkampiin.

Syyttäjä mukaan kyse oli harkitusta murhasta.

- Jos minulla on ase, kävelen tietyn matkan ja murhaan jonkun, se on harkittu teko, Nel tiivisti.

(MTV3 - STT - Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.