Mainos

Syyttäjä vaatii Pistoriusta takaisin vankilaan - murhasyyte uhkaa taas

Etelä-Afrikassa syyttäjä vaatii paralympialaistähti Oscar Pistoriusta takaisin vankilaan. Pistoriusta uhkaa nyt murhasyyte ja huomattavasti nykyistä tuomiota raskaampi vankeustuomio.

Valtionsyyttäjä vaatii Pistoriukselle murhatuomiota vain kahta viikkoa sen jälkeen kun hänet siirrettiin vankilasta kotiarestiin. Paralympialaistähti todettiin syylliseksi tappoon hänen surmattuaan tyttöystävänsä Reeva Steenkampin ystävänpäivänä 2013 oven läpi ampumalla. Pistorius väittää luulleensa, että hän ampui taloon tullutta tunkeilijaa.

Syyttäjän mukaan tuomiossa on sovellettava todennäköisen seurauksen periaatetta: Jos ampuu oven läpi vartalon korkeudelle pieneen huoneeseen, on selvää että joku todennäköisesti kuolee.

28-vuotias Oscar Pistorius vapautettiin 19. lokakuuta vietettyään vain vuoden viisivuotisesta tuomiostaan vankilassa. Loppu on määrä suorittaa kotiarestina. Jos hänet kuitenkin tuomitaan syylliseksi murhaan, tuomio on vähintään 15 vuotta vankeutta.

Pistoriuksen oikeussalidraama on ollut laajan kansainvälisen huomion kohteena alusta lähtien. Pistorius oli juuri edellisenä vuonna 2012 tehnyt Lontoossa historiallisen juoksunsa, joka oli ensimmäinen olympiatason osallistuminen kilpailijalle, jonka molemmat jalat on amputoitu.

Murhasyyte katkaisi huikean uran. Pistorius ampui mallina työskennelleen lakitiedettä opiskelleen tyttöystävänsä menestyksensä huipulla ja menetti urheilu-uransa, rahakkaat sopimuksensa sekä asemansa maailmanlaajuisena roolimallina.

AFP-MTV

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.