Mainos

Pistävä haju postiluukusta paljasti karmean näyn – koiravanhus makasi roskan ja ulosteiden keskellä

0:35

Omistaja oli hylännyt 16-vuotiaan Timmy-koiran asuntoonsa roskien ja mätänevän ruuan keskelle.

Postiluukusta kerrostalon käytävään tullut pistävä haju sai palomiehet tunkeutumaan asuntoon viime vuoden lokakuussa Merseysidessa Isossa-Britanniassa.

Sisällä asunnossa palomiehiä odotti todella lohduton näky: collietyyppinen vanha koira makasi sohvalla asunnossa, joka oli täynnä roskaa, homeista ruokaa ja ulosteita. Lisäksi koiralla oli päässään appelsiininkokoinen kasvain.

Asiasta uutisoi brittiläinen eläinsuojelujärjestö RSPCA

– Asunnosta leijaili todella voimakas ja epämiellyttävä haju. Palomiehet luulivat, että asunnossa olisi ihmisen ruumis, joten he menivät sisälle asuntoon yhdessä poliisin kanssa. Näin Timmy löydettiin, RSPCA:n tarkastaja Anthony Joynes kertoo.

Tarkastajakin järkyttyi näkemästään

Joynes sanoo, että asunto oli todellinen sikolätti. Joka oli huone oli täynnä ulosteita ja virtsasta tuli hyvin voimakas ammoniakin haju. Lisäksi roskaa ja homehtunutta ruokaa oli kaikkialla.

– Oli vaikea olla astumatta ulosteeseen, sillä matot olivat sitä täynnä, Joynes kertoo.

Tarkastajan mukaan asunnossa ei ollut nähtävillä merkkejä siitä, että kukaan ihminen asuisi siellä.

– Jääkaapissa ei ollut ruokaa, ja sähköt oli katkaistu.

Asunnossa oli myös runsaasti kärpäsiä. Joynesin mukaan on ihme, että kärpäset eivät olleet munineet Timmyn haavautuneeseen ihoon.

– Jos olisimme löytäneet Timmyn hieman myöhemmin, hän olisi varmasti kuollut.

Eläinsuojelutarkastaja kertoo, että Timmy-koiran kohtaloa järkytti häntä syvästi

– Ajattelin vaan, mitä Timmy on joutunut käymään läpi. Tuollaisen vanhan koiran pitäisi vain maata sohvalla jossain ihanassa talossa, eikä sellaisessa ympäristössä, mistä hänet löydettiin.

Omistajalle tuomio

Timmy vietiin eläinlääkärille, joka poisti kasvaimen. Kuin ihmeen kaupalla koira alkoi toipua. Nyt Timmy asuu maatilalla eläinlääkärin kanssa ja viettää hyvin ansaitsemiaan eläkepäiviä.

Timmyn edellinen omistaja, parikymppinen nainen sai puoli vuotta ehdollista vankeutta ja kymmenen vuoden eläintenpitokiellon. Oikeuden mukaan hän oli aiheuttanut koiralle tarpeetonta kärsimystä, koska ei ollut vienyt koiraa eläinlääkärille kasvaimen takia. Lisäksi olosuhteet asunnossa eivät olleet koiralle sopivat. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.