Pirteän sitruskynttilän valoa

Appelsiineista, sitruunoista ja muista kirpsakoista hedelmistä ei saa ainoastaan tarpeellisia vitamiineja, vaan niillä luodaan myös tuoksuva tunnelmavalaistus.

Tuorepuristetun appelsiinimehun tai sitruunateen nauttiminen kynttilän loisteessa varmasti nostaa kaamosmieltä. Jos samalla saa myös tuoksuhoitoa, mikä sen parempaa rentouttavan illan kannalta.

Sydänlankaa ja kynttiläraastetta

Tarvitset suloisen sitrushetken luomiseksi lajitelman hedelmiä: appelsiineja, sitruunoita, limejä ja greippejä. Hanki tai raasta annos silppumaista kynttilävahaa ja osta sydänlankaa. Projektiin kaivataan lisäksi greippilusikka tai pieni, terävä veitsi, paperikäsipyyhkeitä, tarjotin ja tuoksua varten sitrusöljyuutetta.

Monikäyttöiset hedelmät

Aloita puolittamalla hedelmät: sitruunat ja limet pituussuunnassa, appelsiinit ja greipit leveyssuunnassa. Kaavi hedelmälihat kuorten sisältä käyttämällä joko greippilusikkaa tai terävää pikkuveistä. Kuivaa tyhjennettyjen kuorten sisukset paperilla ja aseta valmiit kuoret tarjottimelle.

Mehukkaasta hedelmälihasta teet syötävää ja juotavaa tulevalle kynttiläillalliselle. Mikset kokeilisi vaikka kylmää sitruunakeittoa lumipalloilla tai appelsiinidrinkkejä.

Leikkaa sydänlangasta sopivankokoisia pätkiä. Tee pieni viilto kunkin kuoren pohjaan ja työnnä lankapalan toinen pää viiltoon, niin että lanka seisoo tukevasti paikoillaan.

Höyryävää vahaa

Lisää halutessasi sitruunaöljyuute ja sulata kynttilävaha kirkkaaksi nesteeksi korkeassa kuumuudessa keskisuuressa kattilassa. Kaada vaha hitaasti kuorialustoihinsa ja tue sydänlankaa vapaalla kädellä, kunnes vaha alkaa kovettua.

Anna vahan viilentyä. Lyhennä sydänlanka haluttuun pituuteen pitäen mielessä, että langan ei kuuluisi nousta yli puolta mittaansa vahan pinnan yläpuolelle. Säilytä hedelmäkynttilät pakastimessa ennen käyttöä. Muista aina pitää palavia kynttilöitä silmällä.

Hae pirtsakoita sitrusreseptejä MTV3:n Makuja-reseptihaulla

MTV3/hgtv.ca

Kuvat: Colourbox, Futureimagebank,

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja