Mainos

Pirkka-Pekka Petelius yllättää: Syksyllä on hyvä kuunnella reggaeta ja skänkätä

Viihteen monitoimimies Pirkka-Pekka Petelius yllättää. Mies pitää syksyä mahtavana aikana kuunnella reggaemusiikkia.

Pirkka-Pekka Peteliuksen, 62, ensimmäinen studioalbumi 13 vuoteen julkaistiin tänään perjantaina. Irti-levyn ovat tuottaneet Sami Pitkämö ja Abdissa "Mamba" Assefa.

– Levy on vihdoinkin ulkona! Fiilis on utelias ja odottava. Jännä nähdä miten se otetaan vastaan. Siitä koko projekti lähti liikkeelle, että minulla oli ikävä musiikin tekemistä, Petelius intoilee MTV Viihteen haastattelussa.

– Pitkämön kanssa työskentely oli mielenkiintoista. Kivaa. Luontevaa ja välitöntä. Ei tarvinnut kauheasti ponnistella, että löytyi yhteinen sävel ja sanoitukset, konkari kertoo.


Petelius kertoi muun muassa Tanssii tähtien kanssa -ohjelman yhtyeestä tutun Pitkämön kehuneen häntä siitä, että sanoituksia syntyy jatkuvalla syötöllä.

– En ole miettinyt syntyvätkö ne helposti vai vaikeasti, mutta niitä syntyy suurella innolla. Jos sanoitus ei toimi, en jää hieromaan sitä vuosikausiksi vaan pistän sen syrjään odottamaan parempia aikoja ja teen uuden.

– Se on vähän sama tilanne kun puhuu. Puhetta tulee enemmän kuin on asiaa, mies naurahtaa.

Tiedotteessa Petelius toteaa, että sydäntä ei voi aikatauluttaa.

– Kaikella on aikansa ja tämän levyn aika on nyt. Minulta on pyydetty uutta levyä jo vaikka kuinka kauan, mutta olen kieltäytynyt tarjouksista järjestelmällisesti. Nyt aika oli oikea ja aloite tämän levyn tekoon lähti minusta itsestäni. Edellisestä omasta levystäni on aikaa jo reilusti yli vuosikymmen, mutta en ole hylännyt tai unohtanut musiikkia. Olen kuunnellut musiikkia paljon, mutta nyt haluan pitkästä aikaa takaisin sen sisälle.

Pirkka-Pekka Petelius tunnustautuu Bo Kaspers Orkester -faniksi. Mies kertoo olevansa musiikin suurkuluttaja.

– Bo Kaspers Orkesterin musiikki on sellaista, mitä ei voi lokeroida. Lisäksi reggae on musiikkia, johon en kyllästy ikinä.

Reggae on aurinkoista vastapainoa marraskuun harmaudelle.

– Syyssynkkä reggae. Annoit muuten aiheen lauluun, Petelius toteaa.

– Tämä on hyvää aikaa laittaa kynttilät palamaan ja alkaa "skänkkäämään".

Niin sanottu skänkkääminen on reggae- ja ska-musiikkeihin liittyvä tanssityyli.

Petelius puhui MTV:n Huomenta Suomen haastattelussa uuden albuminsa lisäksi kirjallisuudesta. Katso miehen haastattelu kokonaisuudessaan alla!


Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja