Pirkka-Pekka Petelius paljastaa MTV:lle, että voisi palata politiikkaan: "Ilmastokriisi jää ihmisen aiheuttamien poliittisten pölhöyksien jalkoihin"

Ex kansanedustaja Pirkka-Pekka Petelius kertoo, mitä eroa näkee Marinin ja Orpon hallituksissa 5:16
Katso video: Tämä kaikki Pirkka-Pekka Peteliukselle jäi käteen neljän vuoden eduskuntakokemuksesta.

Ex-kansanedustaja Pirkka-Pekka Petelius näyttelee tulevassa Konflikti-toimintasarjassa Suomen pääministeriä. Näyttelijä kertoo MTV:n haastattelussa tulevaisuudensuunnitelmistaan.

Viime keväänä 70 vuotta täyttänyt näyttelijä ja ex-kansanedustaja Pirkka-Pekka Petelius aikoo edistää tulevaisuudessa kirjallisia hankkeita, jotka ovat jo työn alla, mutta joista hän ei suostu kertomaan tarkemmin.

– Älkää odottako omaelämäkertaa. Se tulee sitten joskus, kun olen vanha, Petelius sanoo.

– Tässä on menossa nyt niin mielenkiintoisia juttuja, eikä sitä koskaan tiedä, mitä tulee eteen. Jonkun verran luonto-ohjelmia on tulossa ja katsotaan, jos tulee mielenkiintoisia pyyntöjä draamoihin tai sellaisiin.

Petelius näyttelee Suomen pääministeriä Aku Louhimiehen ohjaamassa MTV:n ja C Moren Konflikti-toimintasarjassa, jota on kuvattu keväästä asti.

– Minulla ei ole oikeastaan kiire mihinkään. Yritän keksiä jotain uutta. Ja liikkua niin paljon kuin keho antaa myöten. Kyllä se tähän mennessä on antanut aika hyvin myöten ja mitä enemmän sitä rääkkää, sen enemmän se tuntuu joustavan, Petelius kertoo sarjan kuvauksissa.

– Katselen elämää päivä kerrallaan, ja kun ikää tulee, niin jotenkin paitsi ymmärtää paremmin elämän rajallisuutta, osaa jotenkin ymmärtää arvostaa myös asioita, jotka ovat nuorempana aivan itsestään selviä. Kuten sitä, että on ihanaa juoda koppa olutta yhteen menoon, näyttelijä naurahtaa.

"Elämme kummallista aikaa"

Pirkka-Pekka Petelius kertoo myös tulevaisuudessa yrittävänsä vaikuttaa luontokadon ehkäisemiseen. Näyttelijä haluaa muistaa myös luontoa vauhdilla muuttavan ilmastokriisin.

– Elämme kummallista aikaa. Toivottavasti ehdin elämäni aikana nähdä myöskin positiivisia asioita näiden muutosten kohdalla, Petelius sanoo.

– Nämä ovat suuria haasteita, jotka tuppaavat jäämään tällaisen polarisaatiokehityksen ja ihmisen aiheuttamien poliittisten pölhöyksien jalkoihin. Ne haasteet eivät häviä sieltä mihinkään. Ne koskevat meitä kaikkia ja niillä asioilla on kiire. Ekologisella jälleenrakentamisella on kiire.

Näyttelijä sanoo yrittävänsä olla mainitsemissaan asioissa mukana lyömässä omaa näkemystään ja vaikutusvaltaansa mukaan.

– Yritän sinnitellä mukana niissä asioissa, jotka koen tärkeiksi ja mielenkiintoisiksi.

Voisiko Pirkka-Pekka Petelius kuvitella tekevänsä vielä joskus paluun politiikkaan?

– Voisin. Jo silloin, kun pähkäilin valintaa, että jäänkö pois vai en, se valinta ei ollut helppo ja lohduttauduin sillä, että voin vielä yrittää päästä takaisin eduskuntaan. Aika näyttää.

Katso Pirkka-Pekka Peteliuksen koko lähes 3,5-minuuttinen vastaus kysymykseen tulevaisuudesta artikkelin yläosassa!

Lue myös:

    Uusimmat