"Pirjo Nuotio siitä oli jo aiemmin valittanut" – Kirsi Alm-Siiran alla lähetyksessä pettänyt tuoli muutti tänään Poriin

"Pirjo Nuotio siitä oli jo aiemmin valittanut"– Kirsi Alm-Siiran alla pettänyt tuoli muutti tänään Poriin 3:06

Siitä on nyt hieman yli kahdeksan vuotta aikaa, kun uutisankkuri Kirsi Alm-Siira putosi tuoliltaan Huomenta Suomen uutisissa. Tänään tuon tilanteen aiheuttanut tuoli muutti Poriin. Mutta mitä lähetyksessä tapahtui maaliskuussa 2010?

– Allani olleesta tuolista oli valitettu jo aiemmin. Pirjo Nuotio oli sanonut, että se lähtee liusumaan alta jostakin syystä. Se lähti liusumaan myös minun altani, mutta olen niin lyhyt, että jalat eivät yltäneet tukiparruille. Eli sitten kun se rävähti alas, niin myös minä rävähdin alas. Näin mä olen tämän ajatellut, Alm-Siira muistelee yllätyksenä suorassa lähetyksessä tullutta hetkeä.

Tuoli lahjoitettiin tänään eteenpäin SuomiAreenalle, joka tekee siitä osan heinäkuussa Porissa järjestettävää tapahtumaa.

– SuomiAreenan teemat ovat tänä vuonna turvallisuus, vastuullisuus ja suvaitsevaisuus. Tämän vastuullisuus-teeman johdosta haluttiin toteuttaa lava, jonka katsomoalue rakentuu näistä tuoleista, SuomiAreenan tuottaja Tiina Lehtonen Porin kaupungilta sanoo.

Peräkonttikirppiksen yhteydessä Porissa toteutettu keräys sai ihmiset liikkeelle ja tuoleja sekä mielenkiintoisia taustatarinoita kertyi kymmeniä. Marjatta toi paikalle mustan puutuolin.

– Lapseni ovat käyneet pienenä seurakunnan päiväkerhoa ja siellä tuhmat lapset laitettiin mustalle tuolille. Poika käytti mahdollisuutta paljon hyväkseen. Sen jälkeen kotiinkin tehtiin musta tuoli, mutta enää häntä ei siihen saa.

Pekka Stenforsin tuolit ovat kulkeutuneet Suomeen hänen mukanaan Saksasta.

– Ne on joskus 80-luvun puolivälissä ostettu ja ovat siitä lähtien olleet aina silloin tällöin käytössä.

Niko Poskiparta nosti autonsa takaluukusta neljä kappaletta vaaleita puutuoleja.

– Vaimon kanssa ostettiin ensimmäiseen yhteiseen kotiin ruokaryhmä, johon nämä kuuluivat. Ovat ilmeisesti 50-luvun kotimaista tuotantoa. Vaimo on itse laittanut niihin uudet kankaat. Toivottavasti pääsevät hyvään kotiin, niin kestävät vielä pitkään.

Markku Lindholmin lahjoittama tuoli teetettiin aikanaan hänelle tilauksesta.

– Tämä on teetetty minulle moottoripyöräkolarin jälkeen 16 vuotta sitten. Toisen käden ollessa toimintakyvytön, piti saada vasenkätinen tuoli ja sellaisia ei siihen aikaan myyty. Nyt on uusi tuoli hankittuna ja se on kahdenistuttava, joten vaimokin mahtuu.

SuomiAreenan jälkeen tuolit lahjoitetaan SPR:lle, jonka kautta kuka tahansa voi ne ostaa itselleen.

– Tuoliprojektin yhteistyökumppani on SPR Kontti ja he ottavat ne lahjoituksena heille myyntiin. Tuolit menevät siis hyväntekeväisyyteen sitten sitä kautta, tapahtuma-assistentti Neea Kähkönen Porin kaupungilta kertoo.

Entä millaisia vinkkejä ja ohjeita Kirsi Alm-Siira antaisi hänet selästään heittäneen tuolin seuraavalle omistajalle?

– Antaisin sellaisen vinkin, että kaikkea voi sattua. Myös elämässä voi sattua kaikennäköisiä juttuja, mutta yleensä niistä selviää. Jos ei ihan kunnialla, niin aika monesta jutusta, vaikka nauramalla.

Alm-Siira haluaa vielä muistuttaa, että tuoli on huollettu ja nykyään täysin toimiva.

Lue myös:

    Uusimmat