Pirjo Lonka esittää uutuuselokuvassa itseään vain 9 vuotta nuoremman Laura Birnin äitiä – maskeerauksessa kului tunteja

Teinityttöjen rakastuminen on hyvin vahva kokemus – erikoishaastattelussa näyttelijä Pirjo Lonka ja elokuvaohjaaja Inari Niemi 17:33
Teinityttöjen rakastuminen on hyvin vahva kokemus – erikoishaastattelussa näyttelijä Pirjo Lonka ja elokuvaohjaaja Inari Niemi

Pirjo Lonka, 51, esittää uudessa Valoa valoa valoa -elokuvassa Laura Birnin, 42, roolihahmon Mariian äitiä.

Inari Niemen ohjaama, kirjailija Vilja-Tuulia Huotarisen romaanin perustuva Valoa valoa valoa -elokuva sai ensi-iltansa 13. lokakuuta.

Elokuvassa Laura Birnin esittämä aikuiseksi kasvanut Mariia tulee vierailulle lapsuudenkotiinsa äitinsä (Pirjo Lonka) luokse. Mariia palaa muistoissaan vuoden 1986 kesään, jolloin hämäläiseen pikkukylään saapunut tyttö Mimi sai tuolloin teini-ikäisen Mariian elämän täyttymään valosta. 

Kahden teinitytön palavasta rakastumisesta ja Tšernobylin ydinvoimalaonnettomuudesta kertovan Valoa valoa valoa -elokuvan ohjaaja Inari Niemi ja elokuvassa Mariian äitiä esittävä Pirjo Lonka vierailivat tiistaina 17. lokakuuta Viiden jälkeen -ohjelman erikoishaastattelussa.

Niemi oli Tšernobylin ydinvoimalaonnettomuuden aikaan ensimmäisellä luokalla.

– Ehkä isoin muistikuvani siitä on, että olimme jossain mutaojassa leikkimässä kavereiden kanssa koulun jälkeen, ja sellainen koiranulkoiluttaja tuli paniikissa huutamaan meille, että "Täällä on radioaktiivinen laskeuma, tämä muta on radioaktiivista, nyt lapset äkkiä pois sieltä!", Niemi kertoi.

Lonkalla ei puolestaan ole tapahtuneesta muistikuvia. Hän arvelee olleensa vuonna 1986 niin vahvassa teini-iän myllerryksessä, ettei onnettomuus ole jäänyt hänen mieleensä.

Vaikka Lonkalla ja aikuista Mariiaa esittävällä Laura Birnillä on ikäeroa vain noin yhdeksän vuoden verran, esittää Lonka elokuvassa Birnin roolihahmon äitiä. 51-vuotias Lonka on maskeerattu elokuvassa paljon itseään vanhemman näköiseksi.

Lonka kuvaa itseään vanhemman naisen esittämisen olleen "juhlaa".

– Tuohan on aivan ihanaa. Se on sisältä päin ihana kokemus, kun sinua katsotaan niin, että nyt selvästikin katsotaan vanhempaa ihmistä., hän sanoi.

Lonka kuvaa hänen maskeeraamisensa olleen hyvin pikkutarkkaa työtä, jossa käytettiin apuna muun muassa silikonipalasia.

– Niiden laittaminen kestää kauan, eli maskiaika saattaa olla useamman tunnin, hän kertoi.

Yllä olevalta videolta näet koko haastattelun, jossa esitetään muun muassa ote Lonkan ja Birnin yhteisestä kohtauksesta Valoa valoa valoa -elokuvassa!

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen tästä.

Lue myös:

    Uusimmat