Piristä juhlapöytää uusilla herkuilla

Pääsiäisenä herkutellaan perinteisesti pashalla, rahkatortuilla ja suklaamunilla. Juhlapöytää voi sulostuttaa kuitenkin myös aivan toisenlaisilla makuelämyksillä. Nappaa tästä Maikkarin Makuja-sivujen uudet ideat.

Perheen pienimmät varmasti innostuvat hurjasta noitatäytekakusta! MTV3:n Elämä makeaksi -blogia pitävä Ulla Svensksuosittelee kaikille kakunkoristelun aloittelijoille juurikin pääsiäisnoitakakkua, sillä ylimääräiset rypyt koristemassassa ovat vain plussaa!

Jos noitakakku tuntuu kuitenkin liian hankalalta, kokeile Ullan ideoimia pääsiäisleivoksia.

Pääsiäisleivokset

Ulla Svenskin pääsiäisleivokset. Kuva: MTV3.

pohja:
75 g voita
½ dl sokeria
20 g kananmunaa
1/4 tl leivinjauhetta
2 dl vehnäjauhoja

täyte:
100 g appelsiinimarmeladia (paistonkestävää)
100 g vadelmamarmeladia (paistonkestävää)
500 g maitorahkaa
3/4 dl sokeria
2 kananmunaa
½ dl vanilliinikreemijauhetta
50 g voita sulatettuna

koristelu:
hyytelösokeriliuoksella pinta
kuorrutesuklaasta pajunkissoja

1. Valmista pohja sekoittamalla ainekset sekaisin. Vuoraa suorakaiteen muotoinen (esim. lasagnevuoka) leivinpaperilla ja kaulitse taikina vuoan pohjalle sopivaksi. Esipaista pohjaa +200 asteessa noin 5 minuuttia.
2. Sekoita marmeladit sekaisin ja pursota vinoviivoiksi pohjan päälle.
3. Sekoita täytteen muut ainekset sekaisin ja levitä tasaisesti mutta varovasti päälle niin että marmeladit ja pohja peittyvät.
4. Paista uunin alatasolla +200 asteessa noin 30 minuuttia.
5. Halutessasi kiehauta hytelösokerista liemi ja sivele kiiltoa piirakan pinnalle.
6. Sulata suklaa ja kiepauta leivinpaperista tötterö, spritsaa piirakan päälle pajunkissoja.


Katso Maikkarin Makuja-sivuilta reseptit myös perinteisiin pääsiäisherkkuihin!

Lue myös:

    Uusimmat