Pintapelastaja Juho Ala-Lahti oli ensimmäisenä paikalla, kun Estonia-autolautta upposi: "Keli oli mahdoton"

Estonia-onnettomuudessa pintapelastajana toiminut Juho Ala-Lahti muistelee kohtalokasta yötä 8:34
Katso videolta, millaisia keskusteluja pintapelastaja Juho Ala-Lahti kävi näyttelijä Pelle Heikkilän kanssa Estonia-sarjan tiimoilta.

MS Estonia upposi 28. syyskuuta vuonna 1994. Onnettomuuteen liittyvä fiktiivinen sarja Estonia julkaistaan 12. lokakuuta. 

Autolautta MS Estonia upposi 28. syyskuuta vuonna 1994. Pintapelastajana onnettomuudessa toiminut ja ensimmäisenä paikalla ollut Juho Ala-Lahti muistelee, miten hän sai tiedon katastrofista. 

– Olin kotipäivystyksessä toiseksi viimeistä iltaa. Puhelin soi ja päivystäjä ilmoitti Meripelastuskeskuksesta, että Estonia on 25 astetta kallellaan ja sanoi, että heti kentälle. Mietin, että tästä ei hyvää seuraa, Ala-Lahti muisteli saamaansa puhelua Estonia-sarjan kutsuvierastilaisuudessa 27. syyskuuta. 

Seuraavaksi radiosta tuli tieto, että alus on hävinnyt tutkalta. Viiden hengen pelastusryhmä lensi paikalle.

– Ei tiedetty tarkkaan, missä se on. Katsottiin, että löytyykö veden varasta ihmisiä, mutta keli oli mahdoton eikä sieltä aluksi mitään löytynyt. Olin ainut pintapelastaja, joten se kulutti todella nopeasti. Aallot olivat isot ja pelastuslauttoihin oli vaikeaa päästä, Ala-Lahti kertoi. 

Estonia-sarjassa Ala-Lahtea näyttelee Pelle Heikkilä

Estonian onnettomuudesta tehty fiktiivinen, kahdeksanosainen sarja alkaa 12. lokakuuta MTV Katsomo+ -palvelussa. Sarjassa nähdään näyttelijöinä muiden muassa Jussi Nikkilä, Pertti Sveholm, Kris Gummerus ja Seidi Haarla. Sarjan on luonut Miikko Oikkonen ja ohjannut Måns Månsson sekä Juuso Syrjä ja tuottanut Matti Halonen ja Johannes Lassila

Katso videolta, millaisia keskusteluja pintapelastaja Juho Ala-Lahti kävi näyttelijä Pelle Heikkilän kanssa Estonia-sarjan tiimoilta. 

Estonia on katsottavissa 12. lokakuuta alkaen MTV Katsomo+ -palvelussa. 

Lue myös:

    Uusimmat