Pinja "Pinkku Pinsku" Sanaksenaho treenasi liikaa ja söi liian vähän – nimeää Olet mitä syöt -elämäntapamuutoksen isoimman haasteen

Olet mitä syöt 1.12. alkaen 0:40
Katso videolta esimakua tulevasta Olet mitä syöt -kaudesta!

Pinja "Pinkku Pinsku" Sanaksenaho nähdään Olet mitä syöt -ohjelman uudella kaudella.

Hyvinvointilääkäri Pippa Laukan luotsaama Olet mitä syöt -ohjelma palaa joulukuussa televisioon uuden tuotantokauden jaksoin. Yksi uudella kaudella elämäntapansa remonttiin laittavista osallistujista on somevaikuttaja ja yrittäjä Pinja "Pinkku Pinsku" Sanaksenaho, 20.

Sanaksenaho kertoo MTV Uutisille olleensa ennen ohjelmaan osallistumista hukassa treenaamisen, syömisen ja arjen rytmin kanssa.

– Tämä tuli tosi hyvään saumaan, koska söin liian vähän ja treenasin liikaa. Olin innostunut kuntosalilla treenaamisesta niin kovasti, että se meni vähän yli.

Sanaksenaho kertoo saaneensa Olet mitä syöt -ohjelmasta säännöllisyyttä elämäänsä. Ohjelmaan osallistuminen muutti hänen arkensa rytmiä ja treenaamistottumuksiaan.

Elämäntapamuutoksen suurimmaksi haasteeksi Sanaksenaho nimeää uuden arkirytmin ylläpitämisen.

– Kun alkoi tulemaan uusia rytmejä elämään, niin se, että jaksoi pitää niitä yllä, oli haastavinta.

Hyvin varhaisella iällä YouTuben kautta julkisuuteen noussut Sanaksenaho kertoo kärsineensä nuoruudessaan itsetunto-ongelmista. Tämä on näkynyt muun muassa siten, että Sanaksenaho on vertaillut itseään muihin.

– Vaikka ei pitäisi, ja olemme kaikki erilaisia, niin helposti vertaa muiden suorituksia omiinsa, hän kertoo.

Ohjelman kuvausten aikana Sanaksenaho saattoi pohtia omaa ulkonäköään esimerkiksi silloin, jos hän oli treenannut jollain viikolla edellisviikkoa vähemmän.

– Kyllä [itsetunto-ongelmat] alkoivat nostaa päätään, mutta kun olen tehnyt sosiaalista mediaa niin monta vuotta, niin minulla on ollut sellainen tietynlainen itsevarmuus, että muiden kommentit eivät ole vaikuttaneet niin paljoa omaan tekemiseeni, mutta itse olen ollut itseni pahin vihollinen.

Olet mitä syöt alkaa MTV Katsomossa ja MTV3-kanavalla to 1.12. klo 20. Ohjelma on katsottavissa myös C Moressa.

Lue myös:

    Uusimmat