Pikkuleijonat kohtaa välierässään Venäjän – sitkeä Sveitsi pani Suomen ahtaalle: "Melkein voitimme yhden turnauksen parhaista"

4:26
Tulosruutu: Pikkuleijonat upeasti MM-välieriin puhtaalla voitolla Sveitsistä.

Sveitsi hyydytti Pikkuleijonien maalitehtailun suurelta osin, mutta joutui kuitenkin taipumaan lopulta lukemin 0–2. Suomi kohtaa alle 18-vuotiaiden MM-kisojen välierässään Venäjän.

Suomen maalinteon tehokkuus oli tiistain vastaisena yönä pelatussa puolivälieräottelussa luokkaa parempi kuin Sveitsin, mutta ottelu oli pelillisesti äärimmäisen tasainen.

Suomi voitti laukaisutilaston vain niukasti 25–23.

– Sveitsiä vastaan oli vaikea pelata, Suomen puolustaja Viljami Juusola tunnusti pelin jälkeen Kansainvälisen jääkiekkoliiton verkkosivuilla.

– Onneksi me kuitenkin saimme maalit aikaiseksi ja pääsimme välieriin.

Sveitsin hyökkääjä Attilio Biasca piti päätään ylpeästi pystyssä tappiosta huolimatta.

– Kohtasimme yhden turnauksen parhaista joukkueista ja melkein voitimme heidät, Biasca röyhisteli.

– Se ”melkein” vain harmittaa minua. Meillä oli erittäin hyvä joukkue. Me yritimme tosissaan voittaa tätä turnausta. Niin ei käynyt, mutta me osoitimme epäilijöille, ettemme olleet reikäjuustoa. Me olemme hyviä jääkiekkoilijoita ja osaamme pelata. Sveitsin jääkiekko parantaa joka turnauksessa, Biasca uskoi.

Suomen päävalmentaja Petri Karjalainen vaikutti ottelun jälkeisten kommenttiensa perusteella helpottuneelta tuloksesta.

– Olen erittäin tyytyväinen tähän tulokseen. Ottelu oli meille todella vaikea. Hyvä alku, mutta emme saaneet maalia tehtyä, ja Sveitsi oli tähän mennessä omistautunein joukkue puolustamaan ja blokkaamaan laukauksia. He olivat pelin ytimessä jatkuvasti, Karjalainen kehui.

Suomen sankareita olivat maalin mieheen tehneet Samu Salminen ja Aleksi Heimoniemi sekä nollapelin torjunut ja muun muassa rangaistuslaukauksen tielle venynyt maalivahti Aku Koskenvuo.

– Aku pelasi huikean ottelun. Hän joutui torjumaan pari kaksi vastaan yksi -hyökkäystä ja läpiajoa ja hän torjui rankkarin todella hienosti. Se oli erittäin tärkeä torjunta, Juusola hehkutti.

Suomi kohtaa Venäjän MM-välierässään varhain torstaiaamuna. Ottelu alkaa kello 04.00.

Toisessa välierässä kohtaavat Kanada ja Ruotsi pelaavat torstain vastaisena yönä kello 00.00.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja