Teemu Laurellin pikatehtävän reseptit: Maalaisporkkanakeitto ja piparjuuri-smetana.
Maalaisporkkanakeitto
- Porkkanoita
- Kanaliemi
- Vesi
- Sitruunan mehua
- Suolaa
- Pippuria
- 1 sipuli
- Castello Valkohomejuustoa
- Lehtipersiljaa koristeluun
Poista kannat ja paloittele porkkanat. Keitä porkkanat kanaliemessä. Lisää silputtu sipuli mukaan kiehumaan. Kaada keitto blenderiin ja lisää valkohomejuusto. Soseuta keitto sileäksi. Tarkista maku ja mausta tarvittaessa suolalla ja pippurilla sekä sitruunanmehulla.
Piparjuuri-smetana
- 1 dl Arla smetanaa
- Piparjuurta raastettuna
- Sitruunamehua
- Ruohosipulia
- Suolaa
- Pippuria
Kuori ja raasta piparjuuri. Sekoita smetana, piparjuuri ja muut mausteet.
Kokoa annos: Laita keiton päälle nokare piparjuuri-smetanaa. Ripsota päälle oliiviöljyä. Koristele lehtipersiljalla.