Kari Aihisen pikatehtävän reseptit: Grillattua avokadoa ja viinirypälesalsaa
PIKATEHTÄVÄN AINEET:
- Arla Luomumaito ja -kerma
- Manteli
- Rypäle
- Avokado
- Grillattua avokadoa ja viinirypälesalsaa
- Grillattu avokado
- 1 Avokado
- Öljyä
Puolita avokado ja poista kivi. Siivuta avokado kuorineen ja pyöräytä öljyssä. Grillaa avocadolohkot grillipannulla.
Viinirypälesalsa
- Viinirypäleitä
- 1 sipuli
- 1 kynsi valkosipulia
- Lehtipersilja
- Sitruunamehu
- Suola
- Pippuri
Pilko viinirypäleet. Silppua sipuli, valkosipuli ja lehtipersilja pieneksi ja lisää viinirypäleiden sekaan. Purista sitruunanmehua mukaan ja sekoita. Mausta suolalla ja pippurilla.
Mausteinen ja paahdettu mantelimaito
- Kourallinen manteleita
- Öljy
- Arla maitoa
- Arla kermaa
- Neilikoita
- Laakerinlehtiä
- Kanelitanko
- Kardemummaa
- Suola
Paahda manteleita öljyssä pannulla. Kuumenna maito ja lisää neilikat, kardemumma, laakerinlehdet ja kanelitanko mukaan. Lisää paahdetut manteli ja kerma. Mausta ripauksella suolaa. Kaada blenderiin ja sekoita.