Pikatehtävä: Grillattua avokadoa ja viinirypälesalsaa

Kokkisota_pikatehtava_kape-1
Julkaistu 09.02.2017 20:15

MTV VIIHDE

Kari Aihisen pikatehtävän reseptit: Grillattua avokadoa ja viinirypälesalsaa

PIKATEHTÄVÄN AINEET:

  • Arla Luomumaito ja -kerma
  • Manteli
  • Rypäle
  • Avokado
  • Grillattua avokadoa ja viinirypälesalsaa
  • Grillattu avokado
  • 1 Avokado
  • Öljyä

Puolita avokado ja poista kivi. Siivuta avokado kuorineen ja pyöräytä öljyssä. Grillaa avocadolohkot grillipannulla.

Viinirypälesalsa

  • Viinirypäleitä
  • 1 sipuli
  • 1 kynsi valkosipulia
  • Lehtipersilja
  • Sitruunamehu
  • Suola
  • Pippuri

Pilko viinirypäleet. Silppua sipuli, valkosipuli ja lehtipersilja pieneksi ja lisää viinirypäleiden sekaan. Purista sitruunanmehua mukaan ja sekoita. Mausta suolalla ja pippurilla.

Mausteinen ja paahdettu mantelimaito

  • Kourallinen manteleita
  • Öljy
  • Arla maitoa
  • Arla kermaa
  • Neilikoita
  • Laakerinlehtiä
  • Kanelitanko
  • Kardemummaa
  • Suola

Paahda manteleita öljyssä pannulla. Kuumenna maito ja lisää neilikat, kardemumma, laakerinlehdet ja kanelitanko mukaan. Lisää paahdetut manteli ja kerma. Mausta ripauksella suolaa. Kaada blenderiin ja sekoita.