Pikatehtävä: Avokado-rypälesalsaa ja manteligazpachoa

Kokkisota_pikatehtava_serko-4
Julkaistu 09.02.2017 20:10

MTV VIIHDE

Serko Rantasen pikatehtävän reseptit: Avokado-rypälesalsaa ja manteligazpachoa.

PIKATEHTÄVÄN AINEET:

  • Arla Luomumaito ja -kerma
  • Manteli
  • Rypäle
  • Avokado

Avokado-rypälesalsaa ja manteligazpachoa

  • Avokado-rypälesalsa
  • 1 avokado
  • 10 viinirypälettä
  • 1rkl hunaja
  • 10 oksaa persilja
  • ½ sitruunamehu
  • 2tl maustetmixiä

Pilko avokado ja halkaise viinirypäleet. Mausta hunajalla, hienonnetulla persiljalla ja sitruunamehulla ja anna maustua hetki.

Maustemix

  • 1rkl mustapippuria
  • 1rkl korianterin siemeniä
  • 1tl karkeaa suola

Paahda mustapippurit ja korianterinsiemenet kuumalla kuivalla pannulla. Laita pippurit ja muut mausteet mortteliin ja sekoita.

Paahdettu manteligazpacho

  • 1dl manteleita
  • 1dl Arla luomu-maitoa
  • 1dl Arla luomu-kermaa
  • suolaa
  • 1rkl hunajaa
  • ¼ sitruunanmehu

Paahda mantelit kuivalla kuumalla pannulla. Ota pannu pois liedeltä ja lisää maito. Mausta suolalla, hunajalla ja sitruunamehulla. Lisää kerma hiukan jäähtyneeseen seokseen. Kaada seos blenderiin ja sekoita.