Serko Rantasen pikatehtävän reseptit: Avokado-rypälesalsaa ja manteligazpachoa.
PIKATEHTÄVÄN AINEET:
- Arla Luomumaito ja -kerma
- Manteli
- Rypäle
- Avokado
Avokado-rypälesalsaa ja manteligazpachoa
- Avokado-rypälesalsa
- 1 avokado
- 10 viinirypälettä
- 1rkl hunaja
- 10 oksaa persilja
- ½ sitruunamehu
- 2tl maustetmixiä
Pilko avokado ja halkaise viinirypäleet. Mausta hunajalla, hienonnetulla persiljalla ja sitruunamehulla ja anna maustua hetki.
Maustemix
- 1rkl mustapippuria
- 1rkl korianterin siemeniä
- 1tl karkeaa suola
Paahda mustapippurit ja korianterinsiemenet kuumalla kuivalla pannulla. Laita pippurit ja muut mausteet mortteliin ja sekoita.
Paahdettu manteligazpacho
- 1dl manteleita
- 1dl Arla luomu-maitoa
- 1dl Arla luomu-kermaa
- suolaa
- 1rkl hunajaa
- ¼ sitruunanmehu
Paahda mantelit kuivalla kuumalla pannulla. Ota pannu pois liedeltä ja lisää maito. Mausta suolalla, hunajalla ja sitruunamehulla. Lisää kerma hiukan jäähtyneeseen seokseen. Kaada seos blenderiin ja sekoita.