Jaana Pelkosen menu

Kokkisota_paatehtava_serko-8
Julkaistu 09.02.2017 20:45

MTV VIIHDE

Serko Rantasen ja Jaana Pelkosen päätehtävän reseptit.

Jaanan ostokset:

  • Naudan paistijauheliha
  • Pimientos vihreä paprika
  • Avocado
  • Vuohenjuusto
  • Saksanpänkinöitä
  • Vadelmia
  • Mantelit (etu pikatehtävästä)

Pimientoja ja avokadodippiä

Kokkisota_paatehtava_serko-10

Paahdetut pimientokset

  • 100g `Pimientos´ vihreitä paprikoita
  • 1/2dl Arla kirkastettua voita
  • suolaa
  • pippuri
  • ½ sitruunan kuori
  • Lehtipersilja

Paahda paprikoita kirkastetussa voissa pannulla. Mausta suolalla ja pippurilla koristele sitruunan kuorella ja lehtipersiljalla.

Avocadodippi

  • 1 avocado
  • 2 rkl öljyä
  • 1 dl Arla turkkilainen jogurttia
  • ½ sitruunan mehu
  • Suolaa
  • Pippuria

Kuori ja puolita avokadot ja poista kivet. Soseuta aineet keskenään yleiskoneessa, mausta suolalla ja pippurilla.

Wallenberg 2.0, vuohenjuustoa ja saksanpähkinöitä

Kokkisota_paatehtava_serko-9

  • 200 g naudan jauhelihaa
  • 1 kananmunaa
  • 1 dl Arla kermaa
  • 3 pimientos vihreä paprika pilkottuna pieniksi
  • 1 valkosipulinkynsi
  • Suolaa
  • Pippuria
  • Vuohenjuusto
  • Lehtipersiljaa

Sekoita jauheliha, kananmuna, kerma, paprika ja valkosipuli sekä mausteet yleiskoneella tasaiseksi massaksi. Muotoile pihvi massasta ja paista kuumalla pannulla metalli-stanssin sisällä n. 5min per puoli. Kypsennä loppuun 180c asteisessa uunissa jos liian raakaa.

Leikkaa vuohenjuustosta paksu, tasainen kiekko ja mausta suolalla, pippurilla sekä oliiviöljyllä. Grillaa vuohenjuustosiivu pannulla. Koristele annos lehtipersiljalla.

Saksanpähkinä noisette

  • 100g Arla voita
  • Saksanpähkinöitä
  • Ruohosipulia
  • Lehtipersiljaa
  • Suola
  • Pippuri
  • Sitruunamehua

Ruskista voita, kunnes siinä on hyvä vaahto päällä sekä tulee paahteinen tuoksu. Käytä vain kirkasta osaa voista. Murskaa saksanpähkinöitä voin joukkoon. Mausta ruohosipulilla, lehtipersiljalla, suolalla ja pippurilla. Purista seokseen sitruunamehua.

Vadelmia, rommijugurttia ja mantelilunta

Kokkisota_paatehtava_serko-6

  • 2 dl vadelmia
  • 2 rkl tomusokeria
  • 2 dl Arla Turkkilainen jugurttia
  • 1 rkl tomusokeria
  • 1 rkl hunaja
  • 2 rkl rommia
  • Tuoretta minttua
  • Manteleita

Mehusta vadelmat tomusokerilla eli sekoita tomusokeri vadelmien kanssa. Sekoita jugurtti, tomusokeri ja rommi. Tarjoa mintun lehtien ja manteliraasteen kanssa.

Kokoa annos: Tarjoile vadelmat rommijugurtin kanssa ja koristele mantelilla sekä mintulla/sitruunamelissalla.