Antto Melasniemi ja Maria Veitola päätehtävän reseptit. Menun teema: Bileet.
Marian ostokset:
- Sinisimpukoita
- Ruusukaalia
- Mustikoita (Saimaan mökkisaaresta)
- Pekaanipähkinä (jotka vaihtuivat kinder-muniin)
- Äidin Puolasta tuomia kuivattuja herkkutatteja
- Vodkapullon jämät (Puolasta ”heinävodka”)
ETU: Antto saa vaihtaa yhden tuotteen toisen keittiön kanssa. Pekaanipähkinät vaihdettiin kinder-muniin
Tattikeitto simpukkaliemessä

- Simpukoita
- Valkosipulia
- Suolaa
- Pippuri
- Timjami
- Lehtipersiljaa
- Kuivattuja tatteja
- Suola
- Pippuria
- 50g Arla voita
- 2 dl Arla Kermaa
- Ruohosipulia
- Keitettyjä simpukoita päälle
Laita simpukat kiehumaan veteen, johon lisätty valkosipulia, yrttejä, suola ja pippuri. Keitä simpukoita, kunnes kuoret aukeavat ja nouki simpukat pois liemestä. Liota kuivattuja tatteja vedessä. Laita lionneet sienet hautumaan simpukoiden keitinliemeen. Lisää kerma. Soseuta keitto blenderissä.
Tarjoa keitto simpukoiden kera ja koristele ruohosipulilla.
Ruusukaalisalaatti

- 1 pkt ruusukaalia
- 0,5 dl öljyä
- ½ sitruunan mehua
- Suolaa
- Tuoreita yrttejä: ruohosipuli, lehtipersilja, timjamia
- 1rkl hunajaa
Pilkkoa ruusukaalit pieniksi, jätä kanta pois. Sekoita öljy, sitruuna, suola ja pienityt yrtit sekoita öljyseos ruusukaaleihin, makeuta hunajalla ja anna marinoitua
Vodkasimpukat

- Simpukoita
- 1 dl vodkaa liekitykseen
- Kourallinen timjamia
- Suolaa
- Pippuria
- ½ sitruunan kuori
- 0,5 dl Arla kermaa
- Kourallinen lehtipersiljaa
Laita kuivalle pannulle suolaa ja pippuria ja timjamia anna paahtua hetki. Lisää simpukat ja vodkaa ja liekitä. Lisää sitruunankuorta ja kerma pannulle. Koristele tuoreella lehtipersiljalta.
Liekitetyt maarianheinämustikat

- Mustikoita
- Sokeria
- Vodkaa liekitykseen
- Kardemummaa
Laita mustikat pannulle ja lisää vodka ja liekitä. Mausta kardemummalla ja sokerilla.
Kinder-kastike
- 25g Kinder-munaa
- 25g Arla voita
Sulata voi ja Kindermuna vesihauteessa.
Tarjoile mustikat Kinder-kastikkeen kanssa ja koristele annos ”yllätysleluilla.”