Teemu Laurell ja Jarppi Leppälä päätehtävän reseptit.
Jarpin ostokset:
- 1 pss tuoreita nokkosia
- 6 ahvenfilettä
- Puolukoita => vaihdettu matoihin
- Naudan sydän
- Kookospähkinä
- Habanero-chilejä
- Matokookos-shotti
- Eläviä jauhomatoja
- Kookospähkinä
- Sitruunamehua
- Sokeria
- Suolaa
Riko kookospähkinä ja valuta neste ulos. Lisää nesteeseen sitruunamehua, sokeria ja ripaus suolaa. Lisää madot ja avot!
Ahvenfileitä, raastettua naudan sydäntä ja nokkosta
- Ahvenfileitä
- 2 habanero
- Oliiviöljy
- Arla Voita
- Suolaa
- Viipaloi chilit. Paista ahvenet ruskistetussa voissa ja chileissä.
- Haudutettu naudan sydän
- Naudan sydäntä
- Kanalientä
- Vettä
- Suolaa
- Pippuria
- Sitruunamehu
Paloittele naudan sydän. Keitä kanaliemessä ja vedessä kypsäksi. Raasta kypsästä sydämestä raastetta. Mausta raastettu naudansydän suolalla, pippurilla ja sitruunamehulla.
Nokkos Beurre Blanc
- Nokkosia
- Arla Voita
- Sitruunamehua
- Suolaa
Laita ryöpättyjä nokkosenlehtiä blenderiin ja lisää myös hiukan ryöppäysvettä. Sulata voi kattilassa. Lisää sitruunamehua ja suolaa. Ryöppää nokkosenlehtiä kiehuvassa vedessä ja sekoita blenderissä tilkan ryöppäysveden kanssa. Sekoita ryöpätyt ja soseutetut nokkoslehdet voi-sitruunakastikkeeseen.
Paahdetut nokkosen lehdet
- Nokkosen lehtiä
- Öljyä
Paahda nokkosen lehdet öljyssä pannulla.
Jugurtti-kookosmousse ja sokerihuurrettuja matoja

- 2 dl Arla turkkilaista jugurttia
- Kookospähkinän lientä ja hedelmälihaa
- ¼ vaniljaatangon siemeniä
- Tomusokeria
- Matoja
- Chiliä
- Arla Voita
Riko kookospähkinä ja ota neste talteen ja koverra kookoslihaa irti kuorista. Sekoita jugurtti, kookoksen neste ja raastettu hedelmäliha. Paista madot chilivoissa ja huurruta jäähtyneet madot tomusokerissa. Tarjoile jugurttimousse kookospähkinän puolikkaissa ja koristele sokerihuurretuilla madoilla.