Pikatehtävä: Crostini pestolla, artisokkacruditella ja uppomunalla

Kokkisota_pikatehtava_tommi-1
Julkaistu 23.03.2017 20:10

MTV VIIHDE

Tommi Tuomisen pikatehtävän reseptit: Crostini pestolla, artisokkacruditella ja uppomunalla

Pikatehtävän aineet

  • Arla välimerellinen juustokuutio
  • Maa-artisokka
  • Vaalea leipä
  • Tomaatti

Crostini pestolla, artisokkacruditella ja

uppomunalla

Kokkisota_pikatehtava_tommi-2

  • 4 siivua vaalea leipää
  • 2 tomaattia
  • Suolaa
  • Pippuria

Siivuta vaalea leipä. Paahda leipäsiivut kuivalla kuumalla pannulla. Siivuta tomaatit. Mausta suolalla ja pippurilla.

Pesto

  • 1 dl oliiviöljyä
  • 1 siivu vaaleaa leipää ilman reunoja
  • Lehtipersiljaa
  • Timjamia
  • Vesikrassia
  • 1 kynsi valkosipulia
  • Suolaa
  • Pippuria

Laita kaikki aineet kippoon ja sekoita sauvasekoittimella. Mausta suolalla ja pippurilla.

Artisokkacrudite

  • Puolikas maa-artisokka
  • Ripaus suolaa
  • Oliiviöljyä

Pilko raaka maa-artisokka erittäin ohuiksi siivuiksi, mausta suolalla ja ripottele päälle oliiviöljyä.

Uppomuna

  • Vettä
  • 0,5 dl etikkaa
  • 2 munaa
  • Sormisuolaa

Riko kananmuna ensin kuppiin. Keitä vesi ja lisää etikka. Sekoita veteen lusikalla pyörre ja valuta munat pyörteen keskelle ripeästi kupista. Mausta sormisuolalla.