Tommi Tuomisen pikatehtävän reseptit: Crostini pestolla, artisokkacruditella ja uppomunalla
Pikatehtävän aineet
- Arla välimerellinen juustokuutio
- Maa-artisokka
- Vaalea leipä
- Tomaatti
Crostini pestolla, artisokkacruditella ja
uppomunalla

- 4 siivua vaalea leipää
- 2 tomaattia
- Suolaa
- Pippuria
Siivuta vaalea leipä. Paahda leipäsiivut kuivalla kuumalla pannulla. Siivuta tomaatit. Mausta suolalla ja pippurilla.
Pesto
- 1 dl oliiviöljyä
- 1 siivu vaaleaa leipää ilman reunoja
- Lehtipersiljaa
- Timjamia
- Vesikrassia
- 1 kynsi valkosipulia
- Suolaa
- Pippuria
Laita kaikki aineet kippoon ja sekoita sauvasekoittimella. Mausta suolalla ja pippurilla.
Artisokkacrudite
- Puolikas maa-artisokka
- Ripaus suolaa
- Oliiviöljyä
Pilko raaka maa-artisokka erittäin ohuiksi siivuiksi, mausta suolalla ja ripottele päälle oliiviöljyä.
Uppomuna
- Vettä
- 0,5 dl etikkaa
- 2 munaa
- Sormisuolaa
Riko kananmuna ensin kuppiin. Keitä vesi ja lisää etikka. Sekoita veteen lusikalla pyörre ja valuta munat pyörteen keskelle ripeästi kupista. Mausta sormisuolalla.