Niina Lahtisen menu

Kokkisota_paatehtava_tommi-17
Julkaistu 26.01.2017 20:45

MTV VIIHDE

Tommi Tuomisen ja Niina Lahtisen päätehtävän reseptit. 

Niinan ostokset:

  • Omenia
  • Perunoita
  • Punaherukka
  • Kokonainen pieni hauki
  • Lipstikka
  • + Pekoni etuna pikatehtävästä 

Haukimousseline, perunagalette ja lipstikkakastiketta

Kokkisota_paatehtava_tommi-17

Haukimousseline

  • Pieni hauki
  • 2 dl Arla kermaa
  • Suolaa
  • Pippuria
  • Tilliä

Fileoi hauki ja leikkaa pieniksi palasiksi. Laita hauki ja kerma tehosekoittimeen ja soseuta seos. Mausta suolalla ja pippurilla. Keitä haukimousselinet suolalla ja tillillä maustetussa vedessä.

Peruna-galetteja

  • 3-4 perunaa
  • Arla kirkastettua voita

Leikkaa perunat ohuiksi siivuiksi. Lado perunasiivut kiinteäksi levyksi pannulle ja paista kirkastetussa voissa, kunnes perunat ovat kypsiä. Nosta tarjolle kokonaisena levynä.

Lipstikkamajoneesi

  • Reilu kourallinen tuore lipstikkaa
  • 2 dl oliiviöljyä
  • 2 kananmunan keltuaista
  • 1 tl Dijon sinappia

Laita keltuaiset, oliiviöljy ja Dijon-sinappi korkeaan astiaan ja sekoita nopeasti sauvasekoittimella alhaalta ylöspäin hitaasti nostaen. Pilko lipstikka pieneksi ja lisää majoneesiin.

Omenaa ja pekonia

  • 1 omena
  • 4 siivua pekonia

Leikkaa omenasta ohuita siivoja ja paista ne pannussa. Paista myös pekoni pannulla. Tarjoile lisukkeenä.

Sitruunaposset omenalla ja viinimarjoilla

Kokkisota_paatehtava_tommi-18Kokkisota_pikatehtava_antto-2

  • 1,5 dl sitruunan mehu
  • 4 dl Arla kermaa
  • vaniljatanko
  • 1,2 dl sokeria
  • 0,5 dl punaisia viinimarjoja
  • 1 omena

Kuumenna kerma ja lisää sinne vaniljatanko sekä sokeria. Lisää seokseen myös sitruunamehu. Kaada kuuma neste kylmään kulhoon ja jäähdytä jääkaapissa n. 4 tuntia, kunnes seos on hyytynyt.

Tee omenoista ohuita siivuja ja koristele annos. Tarjoile punaisten viinimarjojen kanssa.