Tommi Tuomisen ja Niina Lahtisen päätehtävän reseptit.
Niinan ostokset:
- Omenia
- Perunoita
- Punaherukka
- Kokonainen pieni hauki
- Lipstikka
- + Pekoni etuna pikatehtävästä
Haukimousseline, perunagalette ja lipstikkakastiketta
Haukimousseline
- Pieni hauki
- 2 dl Arla kermaa
- Suolaa
- Pippuria
- Tilliä
Fileoi hauki ja leikkaa pieniksi palasiksi. Laita hauki ja kerma tehosekoittimeen ja soseuta seos. Mausta suolalla ja pippurilla. Keitä haukimousselinet suolalla ja tillillä maustetussa vedessä.
Peruna-galetteja
- 3-4 perunaa
- Arla kirkastettua voita
Leikkaa perunat ohuiksi siivuiksi. Lado perunasiivut kiinteäksi levyksi pannulle ja paista kirkastetussa voissa, kunnes perunat ovat kypsiä. Nosta tarjolle kokonaisena levynä.
Lipstikkamajoneesi
- Reilu kourallinen tuore lipstikkaa
- 2 dl oliiviöljyä
- 2 kananmunan keltuaista
- 1 tl Dijon sinappia
Laita keltuaiset, oliiviöljy ja Dijon-sinappi korkeaan astiaan ja sekoita nopeasti sauvasekoittimella alhaalta ylöspäin hitaasti nostaen. Pilko lipstikka pieneksi ja lisää majoneesiin.
Omenaa ja pekonia
- 1 omena
- 4 siivua pekonia
Leikkaa omenasta ohuita siivoja ja paista ne pannussa. Paista myös pekoni pannulla. Tarjoile lisukkeenä.
Sitruunaposset omenalla ja viinimarjoilla


- 1,5 dl sitruunan mehu
- 4 dl Arla kermaa
- vaniljatanko
- 1,2 dl sokeria
- 0,5 dl punaisia viinimarjoja
- 1 omena
Kuumenna kerma ja lisää sinne vaniljatanko sekä sokeria. Lisää seokseen myös sitruunamehu. Kaada kuuma neste kylmään kulhoon ja jäähdytä jääkaapissa n. 4 tuntia, kunnes seos on hyytynyt.
Tee omenoista ohuita siivuja ja koristele annos. Tarjoile punaisten viinimarjojen kanssa.