Cristal Snow'n menu

kokkisota_kausi_2_jakso_12_annoskuvat_päätehtävä_harri_syrjänen_cristal_snow_annos_2_preview
Julkaistu 08.02.2018 20:00

MTV VIIHDE

Harri Syrjäsen hyppysissä Cristal Snow'n ostoksista syntyy pororullia, kookoslaksaa ja hampurilainen.

Cristalin ostokset:

  • 1 pieni pkt (27g) Fruit loops -muroja
  • 500 g kalkkunan jauhelihaa
  • 1 iso bataatti
  • 1 pieni purkki kookoskermaa
  • 1 prk (462g) Crunchy peanut butter -maapähkinävoita
  • Harrin voittama etu: Saa käyttää kylmäsavuporoa

Pororullat

  • Kylmäsavuporoa
  • Oliiviöljyä
  • Sitruunamehua
  • Maapähkinävoita

Pirskauta poron päälle oliiviöljyä ja sitruunamehua ja levitä päälle maapähkinävoita. Kääri rullaksi.

Kookoslaksa

kokkisota_kausi_2_jakso_12_annoskuvat_päätehtävä_harri_syrjänen_cristal_snow_annos_3_preview

  • 1 tlk kookoskerma
  • 2 dl kuohukermaa
  • 1 dl kanalientä
  • suolaa ja pippuria
  • chilijauhetta
  • chili hiutaleita
  • kuminaa
  • paprikamaustetta
  • ½ bataatti

Suikaloi bataatti ohueksi nauhaksi. Laita kermat, liemi ja mausteet kattilaan, keitä hetki. Lisää joukkoon ”bataattinuudelit” ja keitä niitä noin 8 min.

Hampurilainen

kokkisota_kausi_2_jakso_12_annoskuvat_päätehtävä_harri_syrjänen_cristal_snow_annos_4_preview

Pihvi:

  • ½ bataatti
  • 500 g kalkkunan jauhelihaa
  • kylmäsavuporoa
  • suolaa
  • pippuria
  • ruohosipulia
  • persiljaa

Leikkaa poro pieniksi paloiksi, yhdistä se kulhossa kalkkunan jauhelihan kanssa.

Lisää joukkoon mausteet. Taputtele massa pihveiksi ja paista ne kypsäksi pannulla.

Bataattisämpylä:

  • ½ bataatti

Leikkaa 4 paksuhkoa viipaletta bataatista ja paahda ne pannulla kypsiksi. Käytä sämpylän sijaan hampurilaisen kasaamiseen.

Lisää hampurilaisen väliin oman maun mukaan:

  • Sinappia
  • Ketsuppia
  • Ohuita sipulirenkaita

Fruit Loops Genelli

  • 2dl muroja
  • 1dl maapähkinävoita
  • 1dl kermaa
  • ¼ sitruunan mehu
  • Timjamia
  • Minttua

Murskaa 2 dl muroja (Murojen ja pähkinävoin suhde on 50/50). Sekoita murot 1 desiin maapähkinävoita.

Vatkaa 1 dl kermaa vaahdoksi ja mausta se  ¼ sitruunan mehulla, hienonnetulla timjamilla ja mintulla. Sekoita kaikki keskenään. Tee seoksesta genelli ja laita se muromassan päälle. Koristele yrteillä.