Pikaremontti päivässä: verhotanko olohuoneeseen

Olohuoneen kapalla verhoiltu verhokiskokotelo verhoineen oli alkanut vaivata asukasta. Ratkaisu oli kovin 80-lukulainen ja vaati jo selvästi raikasta ehostusta. Nina tuli, katsoi ja teki suunnitelman.

– Olohuoneessa näkyy heti tietty tyyli. Sisustuksessa on arvokkaita huonekaluja, kristallikruunu ja tummaa puuta, Nina arvioi huonetta tarkastellessaan.

Massiivista verholautaa kappoineen on helppo keventää laittamalla sen tilalle pitkä, valurautainen verhotanko. Ensin täytyy etsiä sisustuksellinen ja tyyliin sopiva tanko.

– Se voisi olla paksu, painava ja hiukan koristeellinen, Nina arvioi.

Tangon paikaksi Nina päätti ikkunan yläreunan ja katon puolivälin, mikä korostaisi huoneen korkeutta.

Vanha kotelorakenne purettiin pois. Tämän ikäiset ratkaisut ovat usein jännittäviä, koska ikinä ei voi tietää varmasti, millä tavalla ne on kiinnitetty. Tällä kertaa osoittautui poikkeuksellisen helpoksi, sillä se ei ollut kiinni oikeastaan millään.

Viimeistele maalamalla

Etulevy oli kiinni seinässä ja sen kulmat oli tiivistetty akryylimassalla. Ne täytyi viiltää ensimmäiseksi auki ettei vanha tapetti repeäisi irti seinästä. Etulevy irtosikin sen jälkeen helposti, jonka jälkeen purettiin kotelon runko.

Katon pintamateriaali loppui kappalautaan, joten ikkunan viereinen osa oli peitettävä melamiinipintaisella lastulevyllä. Se kiinnitettiin ruuveilla, ruuvinkannat senkattiin ja peitettiin paikkamaalilla ja pienellä siveltimellä.

Kotelon peitossa ollut kohta seinästä maalattiin saman väriseksi kuin muukin seinä. Maalauksen jälkeen suojateipit irrotettiin ja pantiin heti jätesäkkiin niin kuin kuuluukin. Muuten ne jäävät pyörimään jalkoihin ja takertuvat taatusti jossain vaiheessa väärään paikkaan.

Verhotangon kannattimet kiinnitettiin runkopuihin pitkillä ruuveilla. Sen jälkeen tanko vain nostettiin paikalleen, ripustettiin verhot ja kiinnitettiin verhotangon päät.

Lisätietoja:

Verhotanko: Rustica

www.rustica.fi

Verhot: Cobello

www.cobello.fi

Lue myös:

    Uusimmat