Pikaremontti: muutetaan vanha komero liukuovelliseksi kaapiksi

Vanhan puurakenteisen huoneen makuuhuoneessa oli kolme vaatekomeroa, jotka haluttiin yhdistää ja vaihtaa veto-ovet liukuoveksi. Kaapisto on toteutettu kuten vuosikymmeniä sitten oli tapana - komerot eivät olleet nykyiseen tapaan erillisiä kalusteita, vaan ne oli rakennettu seinän sisään. Kaapistoon kuuluu kaksi hyllykaappia ja tankokaappi.

Asukkaan alkuperäinen toive oli saada liukuovi vanhojen puitteiden sisään, jolloin puitteet olisi voitu säästää. Hän oli mitannut aukon sen mukaan ja sellaisina tehdas ne toimitti, mutta käytännössä tästä suunnitelmasta piti kuitenkin luopua. Rakenteesta olisi tullut kovin hankala eikä ulkonäkö olisi silti tullut toivotunlaiseksi.

Vanhat puitteet oli purettava kokonaan ja aukkoon tehtiin eräänlainen sisäkehys, jonka mitat vastasivat täsmälleen asiakkaan tehtaalle antamia.

Lisäetuna aukosta saatiin varmasti suorakulmainen; vanhat ovethan olivat hyvinkin saattaneet mennä aikojen saatossa vähän salmiakkipastillin muotoisiksi. Ovi tulee nyt toimimaan hyvin.

Komeroiden ontot väliseinät oli valmistettu kahdesta levystä, joiden väliin pantiin jäykisteeksi kakkosnelonen. Seinän etureuna peitettiin siistillä metalliprofiililla.

Oviaukon reunat siistittiin listoilla ja lattianrajaan pantiin jalkalista.

Yläkisko asennettiin pintalistan tasalle. Se kiinnitettiin ensin molemmista päistään ja sitten väliltä. Ovi liikkuu alakiskon varassa, joka puolestaan tuli pari senttiä sisemmäksi. Silloin ovet tulevat pystysuoraan.

Ennen kuin ovet nostetaan paikalleen, on muistettava vapauttaa rullat kuljetuksen aikaisesta ala-asennosta. Jos tätä ei huomaa tehdä, oven alareuna saattaa jättää alalistaan rumia naarmuja. Päätyihin ja ovien väliin liimattiin lyöntikumit, jotka vaimentavat ääntä.

Komerot voi sisustaa haluamallaan tavalla. Nykyaikaiset metallikorijärjestelmät ovat tavattoman monipuolisia ja helppokäyttöisiä, mutta niitä ei nyt pidetty tarpeellisina.

Vanhat hyllyt täyttävät tehtävänsä mainiosti, joten ne jätettiin paikalleen ja vain paperoitiin uudelleen.

Lisätietoja:

Mirror Line Oy, Karijoki

www.mirrorline.fi

Lue myös:

    Uusimmat