Piilokamera mukana baarikierroksella – näin suomalainen mies lähestyy naista

Kaksi MTV Lifestylen naistoimittajaa lähti pääkaupunkiseudun baareihin ottamaan selvää, millaista on nykysinkkujen yöelämä. Selvisi, että suomalaisten miesten lähestymisyrityksissä on paljonkin parantamisen varaa. Katso videolta, miten ilta eteni!

Millaista on yöelämä pääkaupunkiseudulla? Löytävätkö kolmekymppiset naiset potentiaalista seuraa suoraan kaupungin ytimestä? MTV Lifestyle jalkautui yöelämään ja otti selvää, millä tavalla kahta kolmekymppistä naista lähestytään suomalaisten miesten toimesta.

Tyhjä arpa

Kokeen tarkoitus oli ottaa selvää, millaisin elkein ja sanoin suomalainen mies lähestyy naista baarissa. Heti testin alkaessa oli selvää, että baareissa viihtyvät suomalaiset tietävät vallan hyvin, missä kuppiloissa seura on iältään omia vaatimuksia vastaavaa – toisin kuin toimittajat itse.

Ensimmäisessä baarissa naisille tuli ikävä tunne illan kulusta. Ympärillä kahdeksan hengen laumoissa juoksennelleet 2000-luvulla syntyneet nuoret saivat vesiselvät kolmekymppiset naiset tajuamaan, että kyseessä oli paikka, johon hakeutuvat nimenomaan nuoremman sukupolven edustajat. Ravintolan ulkopuolelta tämän olisi toki voinut päätellä vain ja ainoastaan jonottajien ikäjakaumasta.

Yhden perjantai-illan aikana ehdimme kiertää neljä baaria pääkaupunkiseudun alueella.

– Kyseinen menomesta oli ainakin ikäisillemme naisille niin sanotusti täysin tyhjä arpa. Minuun iski jopa vähän kauhu, sillä ensimmäinen baari tuntui niin tahmealta alulta pitkälle illalle. Poistuimme paikalta melko nopeasti ja lähdimme seuraavaan baariin, toimittaja kertoo.

"Missä sä oot töissä – vai ootko leipäjonossa?"

Toimittajien seuraava kohde oli yökerho, jonka asiakkaiden keski-ikä on ainakin kuulopuheiden ja maineen perusteella korkeampi. Nämä käsitykset osoittautuivat pian todeksi, sillä testin toisessa kohteessa miehet uskalsivat jo luoda katseita naisiin. Pelkkä silmäpeli oli kehitystä ensimmäisessä baarissa saavutettuun nollasaldoon.

Toimittajat tekivät myös mielenkiintoisen havainnon suomalaisten miesten halukkuudesta lähestyä naisia alkuillasta.

– Suomalaiselle miehelle klo 24 on selvästi vielä liian aikainen kellonaika tulla juttelemaan. Kun ainoiksi kunnon kontakteiksi jäivät homomiehen kohteliaisuudet ("Sulla on täydellinen look!"), nuoren lentäjäpojan kolmannen asteen kuulustelu ("Missä sä oot töissä – vai ootko leipäjonossa?") ja puhelinnumeron vonkuminen, oli aika laittaa kaikki peliin kolmannessa yökerhossa, toimittaja toteaa.

”Tanssisitko mun kaa?”

Kolmanteen yökerhoon siirryttäessä kello lähenteli jo kahta aamuyöllä – ja tämä heijastui selvästi miesten käytökseen. Pikkutunneilla suomalaiset miehet aktivoituivat selvästi lähestymään kumpaakin naistoimittajaa, ja tuttavuutta tehtiin jo huomattavasti aktiivisemmin kuin aiemmin.

– Tanssilattialla joutui jo selittämään tiukasti, miksi ei ole ok tulla ihan kiinni tanssimaan – ja koskettaa ilman lupaa. "Koska en halua" ei jostain syystä ollut tarpeeksi selkeä vastaus eräälle innokkaalle miehelle, toimittaja toteaa.

Vaikka tässä vaiheessa useiden miesasiakkaiden korkea humalatila oli selviö ja moni halusi selvästi lähestyä vastakkaisen sukupuolen edustajia, jätti hämmästyttävän moni mies keskustelun aloittamatta. Sen sijaan useampi mies tuli vain seisoskelemaan lähelle naistoimittajia.

– Moni mies uskalsi tulla viereen seisomaan, mutta varsinainen keskustelunavaus jäi saavuttamatta. Kysypä mieheltä kohteliaasti tuossa tilanteessa, että ”Noh... mitä?” ja näet loittonevan selän. Suomalainen mies puhuu, kun on itse siihen valmis, toimittaja tulkitsee.

”Voisko meillä olla yhteinen koti?”

Siirtyminen neljänteen kohteeseen vahvisti käsitystä siitä, että mitä enemmän humalassa suomalainen mies on, sitä helpommaksi naisen lähestyminen muuttuu. Miesten käytös viimeisessä baarissa kolmen ja neljän välillä aamuyöstä lähentelikin jo hyökkäävää, eivätkä naistoimittajat välttyneet kutsuilta ”jatkoille.”

– Mahdollisia uroksia säntäsi luoksemme joka suunnasta. Sellaista vilinää ei ole nähty sitten euron ämpäreiden, toimittaja nauraa.

Houkuttelevista tarjouksista huolimatta toimittajat poistuivat koteihinsa ilman seuraa.

Katso yllä olevalta humoristiselta videolta, miten ilta eteni. Millaisiin sudenkuoppiin suomalaiset miehet astuvat yrittäessään lähestyä naista? 

Lue myös:

    Uusimmat