Pihakeinuja, kylpypaljuja, kanootteja ja pitkiä rekkajonoja – Suomen halki matkaava Jukka kohtasi juhannusliikenteessä mitä ihmeellisempiä asioita

Uutisaamu tien päällä: Juhannusruuhkat käynnistymässä 4:03
Uutisaamu tien päällä: Juhannusruuhkat huipentuvat iltapäivällä

Juhannuksen menoliikenne on vilkkaimmillaan tänään, kun ihmiset lähtevät suuntaamaan kohti paikkoja, joissa he viettävät keskikesän juhlaa. Monilla on mukanaan peräkärrytolkulla mitä erilaisimpia tavaroita.

Tämän on päässyt todistamaan muun muassa MTV:n Viiden jälkeen -ohjelman tuottaja Jukka Happonen, joka otti varaslähdön omalle juhannusmatkalleen eilen.

Mies starttasi autonsa Helsingistä puoli kahdeksan aikaan illalla ja käänsi keulan kohti Enontekiöllä sijaitsevaa mökkiään.

– Päätin pätkiä matkan osiin, sillä 1100 kilometriä juhannusruuhkassa yhteen soittoon ei kauheasti houkutellut, hän naurahtaa.

"Olen valehtelematta ohittanut ainakin 50 rekkaa"

Vaikka suurimmat menoruuhkat alkavatkin tänään, myös eilen illalla liikennettä riitti.

– Helsingin ja Jyväskylän välillä oli huomattavasti tavallista enemmän liikennettä. Heinolan kohdalla on siltatyömaa, johon kerääntyi niin paljon ruuhkaa, että siihen jämähti seisomaan joksikin aikaa, Happonen kertoo.

– Nyt olen Oulun pohjoispuolella. Kyllä täälläkin on pikkaisen vilkkaampaa kuin yleensä, mutta ei tämä mahdottoman pahalta näytä, hän kertoi juhannusaatonaaton aamupäivällä.

Siltatyömaita riittää muuallakin, niin myös rekkoja. Happonen kertoo ohittaneensa enemmän rekkoja kuin koskaan.

– Olen valehtelematta ohittanut ainakin 50 rekkaa. Lisäksi tuntuu, että kaikki Suomen Postin rekat olivat ajamassa minun kanssani samaan suuntaan!

Peräkärryt täynnä tavaraa

Jo aiemmin on uutisoitu, että asuntoautojen kysyntä on ollut nyt valtavaa ja lähes kaikki vuokrattavissa olevat asuntoautot on vuokrattu. Happonen kertoi pelänneensä, että juhannusliikenne olisi täynnä karavaanareita, mutta niitä ei miehen mukaan ole näkynyt tavallista enempää.

Peräkärryjä on sen sijaan näkynyt senkin edestä, sillä niitä on ollut hänen mukaan todella monien autojen perässä kiinni.

– Olen nähnyt varmaan koko variaation siitä, mitä kaikkea peräkärryllä voi kuljettaa ja miten, Happonen nauraa.

Kärryissä on ollut perinteisiä multa-, kivi- ja klapikuormia, mutta myös paljon muuta.

– Olen nyt nähnyt kärryissä lukuisia kanootteja, kymmeniä pyöriä, moottoripyöriä, kaksi pihakeinua... mies luettelee.

– Luulin, että keinutuoli peräkärryssä on vain urbaanilegenda, mutta nyt sekin on nähty omin silmin.

Happonen uskoo, että ihmiset ovat suuntamassa nimenomaan mökeilleen ja viemässä sinne erilaisia varusteita, tarvikkeita ja muita investointejaan.

– Muutamille näyttäisi olevan tulossa kärryssä myös mukava juhannusyllätys mökille kylpypaljun muodossa.

Ukkoset ja rankkasateet hidastavat matkantekoa

Vaikka Happonen on nähnyt juhannusmatkansa varrella jo kaikenlaista, niin yhtään poliisia hän ei ole vielä kohdannut, vaikka matkaa on takana jo yli 700 kilometriä.

Siltatyömaat ja ruuhkat aiheuttavat varmasti hikoilua ja kirosanoja juhannusmatkailijoiden keskuudessa. Maltti kannattaa kuitenkin säilyttää. Happonen arvelee, että myös Suomen yli kulkeva ukkosrintama hidastaa matkan tekoa.

– Pelkään, että jos ukkoskuurot ja saderintama iskevät juuri pahimpaan ruuhka-aikaan, niin siellä voi tapahtua ikäviä asioita, Happonen sanoo.

Tänään mies itse ajoi 150 kilometriä kaatosateessa pyyhkijät täysillä. Matkanteko hidastui siinä vaiheessa roimasti.

– Osa autoista pysähtyi tien reunaan, kun vettä tuli niin paljon. Itse ajoin välillä jopa 30 kilometriä tunnissa rajoituksia hitaampaa, hän kertoo ja lisää, että teille nousi todella suuria vesipatjoja.

Torstaina aamupäivällä sade- ja ukkoskuurojen rintama ulottui Uudeltamaalta Pohjois-Pohjanmaalle ja Kainuuseen ja liikkui hitaasti pohjoiskoilliseen.

Päivän mittaan ukkostava alue liikkuu hitaasti itäisen Suomen ylle, ja Pohjois-Pohjanmaalta Itä-Suomeen ulottuvalla vyöhykkeellä varoitetaan rajuista ukkoskuuroista.

Lue myös:

    Uusimmat